“3. Kadın Oyunları Festivali” düzenlendi

• 3 Nisan 2023
Bandırma Belediyesi’nin katkısıyla “3. Kadın Oyunları Festivali” düzenlendi.

Barış Manço Kültür Merkezi, “3. Kadın Oyunları Festivali” kapsamında beş gün boyunca kadın temalı tiyatro oyunlarına ev sahipliği yaptı. “Tilkiler ve Kötü Kalpli İtler”, “Prima Facie”, “Ölü Kadınlar Diyarı”, “Kertenkelenin Ardından” ve “Dışarıda Hiçbir Şey Var” adlı tiyatro oyunları, tiyatroseverlerle buluştu. Festival bu yıl, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kız çocuklarının eğitimi için organize edildi. Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, “Doğa, deprem gerçeğini hiçbir surette aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini hatırlattı. Kadınların sorunları da, tıpkı deprem gerçeği gibi, hatırlanmalı, bu sorunlara dikkat çekilmeli. Böylesine zor bir dönemde sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz. Kültür-sanat etkinliklerinin bu zor süreçte insanlar üzerindeki iyileştirici etkisine destek olmayı tercih ediyoruz,” dedi.