"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

4 MİLYON 800 BİN HANEYE SOSYAL DESTEK

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden dört yıl geçti. Belediye başkanlarımız, siyasi iktidarın baskısına ve engelleme girişimlerine rağmen dört yıl boyunca nitelikli, etkin ve kapsamlı hizmetleri vatandaşlara ulaştırdı. Belediyelerimiz, Türkiye’nin bu kritik döneminde iktidarın kötü yönetimi nedeniyle derin yoksulluğa mahkûm edilen milyonları yalnız ve çaresiz bırakmadı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden dört yıl geçti. Belediye başkanlarımız, siyasi iktidarın baskısına ve engelleme girişimlerine rağmen dört yıl boyunca nitelikli, etkin ve kapsamlı hizmetleri vatandaşlara ulaştırdı. Belediyelerimiz, Türkiye’nin bu kritik döneminde iktidarın kötü yönetimi nedeniyle derin yoksulluğa mahkûm edilen milyonları yalnız ve çaresiz bırakmadı.

Sosyal Yardımları Beş Katına Çıkardık

Siyasi iktidar, yerel seçimlerden önce, “CHP gelirse, sosyal yardımları kesecek,” diyerek propaganda yaptı, vatandaşları korkutmaya çalıştı. Ancak belediye başkanlarımız, bırakın yardımları kesmeyi, sosyal destek hizmetlerini çeşitlendirdi, ihtiyaç sahibi her vatandaşa ulaştı. Cumhur İttifakı’ndan devraldığımız belediyelerde sosyal yardımlar dört-beş kat artırıldı. Belediyelerimiz, ihtiyaç sahibi 4 milyon 800 bin haneye 38 milyar TL tutarında sosyal yardımda bulundu.

Sosyal yardımlar, insan onuruna yaraşır şekilde yapıldı. Alan el, veren eli görmedi. Vatandaşlar, pandemi sürecinde, doğal afetlerde ve ekonomik buhran şartlarında siyasi iktidardan göremediği desteği belediyelerimizden gördü. Nakdi yardımdan gıdaya, öğrencilere beslenme çantasından giyime, faturaya kadar birçok destek hizmeti vatandaşlara ulaştırıldı. Belediye başkanlarımız, sosyal belediyecilik ilkelerinden taviz vermeden ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında durdu.

Sosyal yardımlar ve destek hizmetlerinin yanı sıra belediyelerimizin dört yıldaki bazı hizmetlerini de anlatmak isterim.  İktidar, öğrencilerin barınma sorunu yaşamasına neden oldu. 25 yıl boyunca yönettikleri belediyeler bir tane bile öğrenci yurdu yapmadı. Çocukları ne olduğu belli olmayan yapıların yurtlarına mahkûm ettiler. Ancak biz, 2019 yılından bu yana belediyelerdeki yurt sayısını dört, yurtların kapasitesini de beş kat artırdık. Belediyelerin asli görevi olmamasına rağmen öğrenciler için 61 yeni yurt yaptık ve hizmete sunduk.
Onlar, yabancı çiftçilere hizmet etti, yurtdışında tarım arazisi aradı. Biz, yerli üreticileri destekledik, yurtdışından tarım ürünü alımına son verdik. 180.000 yerli üreticiye 16 milyar TL’ye ulaşan destek sağladık. Onlar, gizli kapaklı ihalelerle kendi çevrelerini zengin etti. Bizim belediyelerimiz, ihaleleri de, belediye meclis toplantılarını da canlı yayınladı. Onlar, zeytinlikler dahil olmak üzere yeşil alanları, afet toplanma alanlarını imara açtı. Bizim belediyelerimiz, dört yılda 3.905 yeni parkı hizmete sundu. Bu parkların toplam büyüklüğü 3.991 futbol sahasına ulaştı.

Onlar, çocukların güvenle kalacağı kreşler yapmadı. Biz yaptık. 162 olan kreş sayısını, 414’e çıkardık. Onlar, kadın-erkek eşitliğinin fıtrata ters olduğunu söyledi. Biz, belediyelerimizde kadın istihdamını artırdık. Cumhur İttifakı’ndan devraldığımız belediyelerde yönetici kademesinde görev yapan kadın sayısını %91 oranında artırdık. Günde 120.000 öğrenciye beslenme çantası desteği veriyoruz. Toplam 14 raylı sistem hattını tamamladık ve hizmete sunduk. 20 raylı sistem için çalışmalarımız devam ediyor.
2019 yerel seçimlerinde tarihi hep birlikte yazdık. Belediye başkanlarımız da dört yıllık hizmet süresinde kendilerini topluma ispat etti. O zaman güçlüydük, şimdi daha da güçlüyüz. 14 Mayıs seçimlerinde yerelden genele iktidar sürecini tamamlayacağız. 2019’da başardık. Daha büyük bir demokrasi zaferini hep birlikte kazanacağız.


Önerilen Haberler