Atabay: “Her alanda vatandaşlara destek olduk”

• 3 Nisan 2023
Başkan Ahmet Deniz Atabay, Didim Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana 4.720 aileye erzak, 408 aileye yakacak desteğinde bulunduk. Ramazan aylarında 30.000 vatandaşa iftar yemeği verdik. 1.062 öğrenciye kıyafet desteği sağladık. 160 vatandaşa aceze yardımında, 130 vatandaşa maddi yardımda bulunduk. “Sosyal Market” aracılığıyla 1.400 vatandaşa giyecek ulaştırdık. 600 vatandaşa günlük sıcak yemek desteği verdik. Haftanın iki günü 600 öğrenciye ve 15.000 vatandaşa çorba dağıttık. “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında 1.200 aileye bebek ürünleri ulaştırdık. Engelli vatandaşlara her konuda destek olduk (yol yardımı, medikal ürün, hasta bezi, özel gıda, hasta yatağı, yürüteç, akülü/tekerlekli sandalye). Pandemi sürecinde öğrencilere tablet ve kırtasiye malzemesi desteği verdik. ÖSYM’nin düzenlediği sınavlar için öğrencilere yol yardımı yaptık. Belediyemiz bünyesinde ücretsiz kurslar (takı tasarım, halk oyunları, ahşap boyama, seramik, heykel, dikiş, resim, iğne oyası, kabak süsleme, tenis, bağlama, sağlıklı yaşam, pilates) düzenledik. Önümüzdeki dönemde sosyal destek hizmetlerimizi artırmayı, daha fazla sayıda vatandaşa ulaşmayı hedefliyoruz.