"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bakkalcıoğlu: “Herkes için sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettik”

  • 3 Nisan 2023
Başkan Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve başladığımızda her vatandaşın sosyal destek hizmetlerinden yararlanacağına dair söz vermiştik. Bu sözümüz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullarda vatandaşların bir nebze olsun rahat nefes alması için “herkes için sosyal belediyecilik anlayışıyla” birçok projeyi hayata geçirdik. Bu alandaki en güçlü projelerimizden biri olan “Cansuyu Kart” projemizi başlattık. İhtiyaç sahibi ailelerin yararlanması amacıyla 2.703 kadına “Cansuyu Kart” ulaştırdık. 1.146 aileye ekmek desteğinde bulunuyoruz. “Kış Desteği” projemizle 3.227 aileye beş ay boyunca aylık 550 TL destek sağlıyoruz. Pandemi döneminde vatandaşlara ve esnafa 6.360 adet gıda kolisi ulaştırdık, dinî bayramlar öncesinde 5.500 vatandaşa gıda desteği verdik. Öğrencilerin online eğitime katılması amacıyla 390 öğrenciye tablet ulaştırdık. 900 çocuğa bayramlık kıyafet ve ayakkabı desteğinde bulunduk.

2022 yılında hizmete açtığımız gündüz çocuk bakımevinde 119 çocuğun okul öncesi eğitim almasını sağlıyoruz. 2022 yılında hizmete sunduğumuz “Sanat Evi”, özel gereksinimli çocukların günlük yaşam becerileri kazanması ve bedensel yeterliliklerini geliştirmesi için uzman personel eşliğinde psiko-sosyal destek hizmeti veriyor.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından deprem bölgesine 11 tır insani yardım malzemesi ve yakacak yardımında bulunduk. Depremden etkilenen ve ilçemize gelen 220 aileye sosyal destek kartı verdik, bu ailelere aylık 1.100 TL nakdi destek sağlıyoruz, 220 aileye gıda desteği veriyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, “Sosyal Market” aracılığıyla ihtiyaçlarını (gıda, giyim, hijyen malzemeleri vb.) ücretsiz karşılayabiliyor. Asker ailelerine aylık yardımda bulunuyoruz. Cenaze hizmetlerini ücretsiz sunuyoruz. Hasta nakil hizmetini sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde gençlere yönelik çalışmalar (gençlik merkezi, sinema salonu, kütüphane, kafeterya) yapacağız.


Önerilen Haberler