"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Böcek: “Geniş kapsamlı sosyal projeler hazırladık”

  • 3 Nisan 2023
Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ülkemizdeki ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlar sosyal destek hizmetlerine daha fazla ihtiyaç duyuyor. Vatandaşlara destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. “Sosyal Kart” uygulamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara her ay nakdi yardımda bulunuyoruz. 2-5 yaş arasındaki çocuklara süt yardımı yapıyoruz.  Okul çağındaki çocuklara kırtasiye malzemesi desteği veriyoruz. Üniversite öğrencilerine yurt hizmeti veriyoruz, her sabah sıcak çorba ikram ediyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere her gün sıcak yemek ulaştırıyoruz, giyim, gıda paketi ve eşya yardımı yapıyoruz. Hastalıkları nedeniyle özel gıda ürünlerine gereksinim duyan çölyak hastalarına glutensiz gıda desteğinde bulunuyoruz. Yatalak durumdaki hastalara hasta yatağı ve tekerlekli sandalye desteği sağlıyoruz. Kentimize tedavi amacıyla gelen hastalara ve yakınlarına barınma hizmeti veriyoruz. Asgari düzeyde alınan ücret karşılığında çocuklara kreş hizmeti sunuyoruz. Şiddete maruz kalan kadınların toplumsal yaşama uyum sağlayabilmesi ve şiddetten korunabilmesi amacıyla barınma ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Geliri olmayan ve yaşamını yakınlarının yanında sürdüremeyen veya yakınları olmayan yaşlılara ücretsiz huzurevi imkânı sağlıyoruz. Evsiz vatandaşların barınma, beslenme, öz bakım ve giyim ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için “Bimekân” hizmetini başlattık. Kepez Sağlık Merkezi’nde çocukların ve yetişkinlerin diş tedavisini ücretsiz gerçekleştiriyoruz.

Merkeze uzak kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara mobil kuaförlük hizmeti sunuyoruz. “Sosyal Kart” kullanıcılarından 10 tona kadar su ücreti almıyoruz, engelli bireylere de %40 oranında su kullanım indirimi uyguluyoruz. Aile Eğitim Merkezleri’nde, psiko-sosyal, hukuki destek ve diyetisyen desteği sağlıyoruz. “Engelsiz Taksi” uygulamasıyla engelli vatandaşları hastanelere ve kamu kurumlarına götürüp getiriyoruz, işlemlerinde de onlara yardımcı oluyoruz. “Engelli Mola Evleri”, engelli vatandaşlara keyifli vakit geçirme imkânı sunuyor, bu sayede aileleri de günlük rutin işlerini yapabiliyor. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli vatandaşları hayata hazırlıyor, atölyelerde onlara iş ve meslek öğretiyoruz. Engelli Danışma Merkezi’nde danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Engelli vatandaşlar, Konyaaltı ve Lara sahilinde yapılan engelsiz plaj düzenlemesiyle bir başkasının yardımına ihtiyaç duymadan denize girebiliyor. Kadın İş Gücü Geliştirme Merkezi, iş kurmak ya da işyerini geliştirmek isteyen kadınlara destek oluyor. Aktif Yaşlı Merkezi, 65 yaş üstü vatandaşların yaşam kalitesini yükseltiyor, farklı aktivitelerle sosyalleşmelerini sağlıyor, danışmanlık hizmeti sunuyor. Mavi Ev Alzheimer Merkezi’nde, hastaların aktif yaşam sürmesine yardımcı olan aktiviteler düzenliyoruz. Emekliler, hobi bahçesinde doğayla iç içe vakit geçiriyor, sebze-meyve yetiştiriyor. Emeklilerin kaliteli zaman geçirmesi için “Emekli Kahveleri” açtık. Üretici kadınlarla, kooperatiflerle işbirliği yapıyoruz. ATASEM kursları aracılığıyla vatandaşlara ücretsiz mesleki eğitim ve sanat eğitimi veriyoruz, ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitimine destek oluyoruz. Kadınların çalışma hayatına katılması için ilçelerde kreş ve gündüz bakımevleri açıyoruz. 2-12 yaş arasındaki çocuklara Kitap ve Oyuncak Kütüphanesi’nde hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı sunuyoruz.

Önümüzdeki dönemde sosyal destek hizmetlerimizi artıracağız. Hayata geçirmek istediğimiz projeler arasında ilk ve ortaöğrenim çağındaki çocuklar için beslenme desteği, her ilçeye kreş ve gündüz bakımevi, emekli kahvelerinin yaygınlaştırılması, yükseköğrenim yurtlarının sayısının ve kapasitesinin artırılması, yaşlı ve engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için destekleyici hizmetler, kadın kooperatiflerine ait satış ofislerinin ulusal çapta yaygınlaştırılması, nüfusu yoğun ilçelerde kadın danışma/dayanışma merkezlerinin açılması, göçmenlere ve sığınmacılara yönelik hizmetleri planlayacak göç biriminin kurulması, aile eğitim ve sosyal hizmet merkezlerinin sayısının artırılması, mobil aşevi, fırın, kuaför, tuvalet, duş, çamaşırhane ve giyim mağazası gibi mobil hizmetler yer alıyor.


Önerilen Haberler