Boynu Bükük Öldüler oyunu ödüle layık görüldü

• 3 Nisan 2023
Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “Boynu Bükük Öldüler” adlı oyun, “Yılın Projesi Ödülü” kazandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın desteğiyle Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan “Boynu Bükük Öldüler” adlı oyun, 8. Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu tarafından Yılın Projesi Ödülü’ne layık görüldü. Yılmaz Güney tarafından kaleme alınan, Çukurova üzerinden 1950’li yıllarda Türkiye’nin değişimini anlatan “Boynu Bükük Öldüler” adlı roman, Ali Berktay’ın uyarlaması ve Ayşe Emel Mesci’nin rejisiyle sahnelendi 1972 yılında Orhan Kemal Roman Armağanı’nı kazanan roman, Yılmaz Güney’in yaşamından izler taşıyor.