Çankaya Belediyesi, doğa dostu çalışmalarını sürdürüyor

• 3 Nisan 2023

Yeşili korumaya, doğayı güçlendirmeye ve çevreye zarar verebilecek atıkları önlemeye yönelik projeleriyle “Sıfır Atık Belgesi” alan Çankaya Belediyesi, geri dönüştürülebilir atıkları hem ilçedeki konteynerler hem de “1. Sınıf Atık Getirme ve Geri Dönüşüm Merkezi” aracılığıyla topluyor. Geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı toplanması, geri kazanım ve bertaraf işlemine gönderilmek üzere bırakılması amacıyla vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği iki merkez oluşturan Çankaya Belediyesi, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da atık getirme merkezlerini inceledi ve merkezlerin kullanımına onay verdi. “1. Sınıf Atık Getirme Merkezi”, Birlik Mahallesi’nde, “Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi” de Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nde bulunuyor. Atık toplama merkezlerinde, kâğıt, plastik, metal, cam, tekstil, pil, elektrikli/elektronik eşya, ilaç, bitkisel atık yağ, ömrünü tamamlayan lastikler ve hacimli atıkların bırakılabileceği konteynerler yer alıyor.