"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Çerçioğlu: “Gıda desteği politikamızı yeniden yapılandırdık”

  • 3 Nisan 2023
Başkan Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal belediyeciliği Aydın’da hakkıyla uyguluyoruz. Sosyal destek hizmetlerine ve sosyal sorumluluk çalışmalarına önem veriyoruz. Sosyal destek hizmetlerine yönelik en önemli projelerimiz arasında Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ağı Projesi (AYBA) yer alıyor. 2009 yılında hayata geçirdiğimiz proje, sosyal yapılanma modelidir. Proje kapsamında Aydın’ın en ücra köşelerine gidiyoruz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşıyoruz, birçok farklı alanda (sağlık, gıda, bakım, temizlik vb.) vatandaşlara hizmet sunuyoruz. AYBA’nın ne kadar doğru bir yapılanma modeli olduğunu pandemi sürecinde deneyimledik, ürettiğimiz maskeleri vatandaşlara ücretsiz ulaştırdık, milyonlarca maske ürettik ve dağıttık. Gıda desteği politikamızı yeniden yapılandırdık, ihtiyaç sahibi her vatandaşa ulaştık. Pandemi döneminde yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladık.  Belediyemizin işyerlerini kiralayan ve pandemide kiralarını ödemekte zorlanan esnaftan kira almadık. Uygulamaya devam ettiğimiz AYBA modeliyle her gün ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ulaştırıyoruz, yakacak desteğinde bulunuyoruz.

Aydın’da hiçbir üreticinin ürünü tarlasında kalmaz. Tarlada kalan her ürünü satın alıyoruz, bu ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarla paylaşıyoruz. Aydın genelinde beş veya daha az büyükbaş hayvanı olan küçük aile işletmelerine yem ve yonca otu desteğinde bulunuyoruz. Ayrıca tarımsal üretim yapan küçük aile işletmelerine gübre desteği veriyoruz. “Halk Ege Et” şubelerinde kadın kooperatiflerinin ürünlerine yer veriyoruz, satış alanları oluşturuyoruz, kadınlara katkıda bulunuyoruz. Üretim yapmak isteyen kadınlara fidan, kooperatiflere de makine ve teçhizat desteğimiz devam ediyor. Koyun desteğimiz sayesinde kadınlar hayvancılığa başlıyor. Uygun yeri olan kadınlara ikisi dişi, biri koç olmak üzere verimi yüksek sakız koyunu desteğinde bulunuyoruz.

Sosyal destek hizmetlerini bütüncül bir bakış açısıyla ele alıyoruz. Sosyal destek politikamızı da bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Örneğin, çalışmak isteyen fakat küçük çocuğu olduğu için çalışamayan kadınlar için çocuk gelişim merkezleri açıyoruz. Otizm destek merkezlerimizde otizmli bireylere eğitimler veriyoruz. Otizm merkezlerimizden 500’e yakın özel gereksinimli birey faydalanıyor. Çok amaçlı spor salonları açtık. Otizmli bireyler ve aileleri, spor salonlarında spor yaparak sosyalleşebiliyor. Alzheimer merkezi kurduk. Merkezde, yaşlı vatandaşlara bakım hizmeti veriyoruz. Efeler’de beş, Söke ve Nazilli’de üç, diğer 14 ilçede de birer kültür merkezi açtık.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından deprem bölgelerine kurtarma ekipleri ve vatandaşların desteğiyle 41 tır yardım malzemesi gönderdik. Belediyemizin mobil aşevi aracılığıyla deprem bölgelerinde günde 10.000 vatandaşa sıcak yemek ulaştırıyoruz. Deprem bölgelerinden Aydın’a gelen vatandaşlara her konuda destek oluyoruz.

Orman yangınlarda kovanları zarar gören bal üreticilerine kovan desteğine bu yıl da devam edeceğiz. Ramazan ayında 250.000 vatandaşı iftar sofralarında buluşturacağız. Sosyal destek hizmetlerimizi artıracağız.


Önerilen Haberler