Devrek Belediyesi’nde halk oyunları ekibinin eğitimi başladı

• 3 Nisan 2023
Devrek Belediyesi bünyesinde oluşturulan halk oyunları ekibinin eğitimleri başladı.

Devrek Belediyesi halk oyunları ekibi, Devrek yöresine ait halk oyunlarını sergileyecek. Halk oyunları ekibinin kıyafetleri için Devrek’te ve köylerinde detaylı araştırma yapıldı, yöresel kıyafetler baz alındı. Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek’in kültürel değerlerine sahip çıkmayı amaçladıklarını belirterek, “Yöresel oyunları kalıcı kılmayı, gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Bunun için bölgemizin kıyafetlerini, türkülerini ve oyunlarını araştırdık. Ortaya güzel eserler çıktı. Bundan böyle millî bayramlarda, festivallerde ve çeşitli etkinliklerde belediyemizin halk oyunları ekibi de yer alacak. Unutulmaya yüz tutan kültürümüzü canlandıracağız,” dedi.