YÜKLENİYOR
Başkan Ali Engin, Narlıdere Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:
Narlıdere, yaşam standartlarıyla İzmir’in önde gelen ilçeleri arasında yer alıyor. 2019 yılından bu yana çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet üretiyoruz. Narlıdere’yi gelecek kuşaklara aktarma vizyonunu benimsiyoruz. Stratejik planımız kapsamında projelerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. İNGEV’in İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler 2020 raporunda, “Çok Yüksek İnsani Gelişme Performansı” gösteren ilçe belediyeleri arasında yer aldık.
Ortağı olduğumuz Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi, kadınları üretime teşvik etmek amacıyla 2019 yılında kuruldu. İlçemizin farklı noktalarında (Yukarıköy, Atatürk Kültür Merkezi, Barış Sokak, Yaşar Kemal Tesisleri, Zeytinlik Alanı ve Huzur Mahallesi) kooperatife üretim ve satış yerleri tahsis ettik. Bu sayede yaklaşık 600 üretici kadın istihdam edildi. Kadın Danışma Merkezi, kadınlara eğitim ve danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.
2023 yılının Ocak ayında “Beslenme Çantası” projesini hayata geçirdik. Narlıdere’de öğrenim gören ihtiyaç sahibi 485 ilkokul öğrencisine günde bir öğün beslenme desteği sağlıyoruz. Okul öncesi eğitime önem veriyoruz. İlçemizin üç farklı mahallesinde “Nar Çiçekleri Anaokulu” açtık. 200 çocuğa okul öncesi eğitim veriyoruz. 2023 yılının Eylül ayına kadar anaokulu sayısını beşe, öğrenci sayısını 350’ye yükselteceğiz. “Hoş Geldin Bebek” projesiyle yaklaşık 1.700 ailenin sevincine ortak olduk, bebek bakım ürünlerinden ve kıyafetlerinden oluşan çantaları ailelere teslim ettik. Belediyemizin Engelli Danışma Merkezi, engelli bireylerin sosyal hayata katılmasını sağlamak amacıyla faaliyetler yürütüyor. Belediyemizin işletmesi Mandalin Kafe, “Kırmızı Bayrak-Engelsiz İzmir” için müracaatını tamamladı, “Kırmızı Bayrak” almaya hak kazandı. Engelli Danışma Merkezi’nde eğitimler ve seminerler düzenleniyor, engelli bireylere her konuda destek veriliyor.
“Çocuk Senfoni Orkestrası” kurduk. İzmir’de, bir belediye bünyesinde bir ilki hayata geçirdik. Bu sayede çocuklara uzman eğitmenler eşliğinde sanat eğitimi veriliyor. Spor kursları açtık. İhtiyaç sahibi çocuklar farklı branşlardaki spor kurslarından ücretsiz yararlanıyor. İlköğretim öğrencileri için eğitim kitleri hazırladık, ilçemizdeki devlet okullarında öğrencilere dağıttık.
Her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 1.000 aileye erzak kolisi desteği veriyoruz. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen vatandaşlar için seferber olduk. Deprem bölgelerine insani yardım malzemeleri (gıda, giyim, ısıtıcı, temizlik/hijyen malzemeleri, battaniye, uyku tulumu) ulaştırılması için 11 tır ve 8 kamyon gönderdik. Adıyaman’a 1.000 adet gıda kolisi ve 750 adet hijyen seti yardımı ulaştırdık. Kardeş ilçemiz Nurhak’a 750 adet gıda kolisi 750 adet hijyen seti teslim gönderdik. Belediyemizin personelinden oluşan beş kişilik teknik ekip, Hatay’daki arama-kurtarma çalışmalarına katıldı, Hatay’a iki adet jeneratör de gönderdik. Bölgede konteyner kent kurmayı hedefledik. Belediyemizin personeli, bölgede AFAD bünyesinde görev aldı. Narlıdere’de gönüllülerin desteğiyle yardım seferberliğini sürdürüyoruz.
Önümüzdeki dönemde özellikle kadınlara ve çocuklara öncelik vereceğiz. “Beslenme Çantası” projesini yaygınlaştıracağız, daha fazla sayıda çocuğun güvenli gıdaya ulaşmasını sağlayacağız. Gençlere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. Mesleki eğitim kurslarını çeşitlendireceğiz, ilçemizde kadın istihdamını artıracağız. Engelli Danışma Merkezi’nin çalışmalarıyla “Engelsiz Narlıdere” hedefine yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz, yaşlılar için sosyal ve kültürel faaliyetleri artıracağız.