"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Erdem: “İmkânlarımızı ceyhan halkı için kullandık”

  • 3 Nisan 2023
Başkan Hülya Erdem, Ceyhan Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal belediyeciliği en iyi şekilde uygulamak amacıyla 2019 yılından bu yana emek veriyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanındayız. İlçemiz genelinde çok çeşitli destek ve yardım hizmetleri sunuyoruz. Belediyemizin imkânlarını vatandaşlar için kullanmaya özen gösteriyoruz. Şartlar ne olursa olsun, vatandaşlar için hizmet üretmeye devam edeceğiz.

Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla 2020 yılında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 5.350 adet gıda kolisi desteğinde bulunduk, çocuklara okul kıyafeti desteği sağladık. İzmir depreminden etkilenen vatandaşlara 60 adet battaniye, 200 kutu (10.000 adet) maske gönderdik. İhtiyaç sahibi 370 vatandaşa kişisel bakım hizmeti verdik. Pandemi döneminde esnafa destek olmak amacıyla Ceyhan Lokantacılar Derneği’ne 166 adet gıda kolisi teslim ettik. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ayakkabı desteğinde bulunduk. Sosyal yardımlar kapsamında ihtiyaç sahiplerine ev eşyaları, tekerlekli sandalye ve hasta yatağı ulaştırdık.

2021 yılında çölyak hastalarına özel, glutensiz gıda kolileri hazırladık, 750 adet glutensiz gıda kolisi dağıttık. İlçemizin üç noktasında her sabah ihtiyaç sahibi vatandaşlara çorba ikram ediyoruz. İhtiyaç sahibi çocuklara ayakkabı (150 adet) ve okul çantası (500 adet) desteği sağladık. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü aracılığıyla 2022 yılında 1.250 adet erzak kolisi dağıttık. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına okul kıyafeti (10 adet) yardımı yaptık. Belediyemizin Kadın Eli Birimi, sosyal yardımlar kapsamında ihtiyaç sahiplerine ev eşyaları, tekerli sandalye ve hasta yatağı ulaştırdı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2022 yılında 2.700 adet alışveriş kartı dağıttı. Belediyemize başvuran ihtiyaç sahibi engelli vatandaşın Yalova’ya ulaşım ücretini karşıladık, 1.500 TL nakdi yardımda bulunduk. Bota Mahallesi’nde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşa inşaat malzemesi desteği verdik, nakdi yardım yaptık. İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlara 50 adet tekerlekli sandalye ve bir adet özel mekanizmalı çocuk puseti ulaştırdık.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgelerinden ilçemize gelen vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladık (çorap, iç çamaşırı vb.), 600 adet kuru erzak kolisi, 200 koli çay, 690.000 adet karton bardak, 160.000 adet çorba bardağı, çadır, katlanabilir plastik masa, plastik sandalye, mobil tuvalet, sünger yatak, yatak kılıfı, uyku tulumu, çocuk oyuncakları battaniye ve ısıtıcı dağıttık. Belediyemizin envanterindeki iki konteynerin mobil mutfağa dönüştürülmesi için gerekli malzemeleri aldık.

Önümüzdeki dönemde sosyal destek hizmetlerimizi artıracağız. Ülkemizde ve ilçemizde yoksulluğun sona ermesini ümit ediyoruz. İhtiyaç sahibi her vatandaşa kapımızı sonuna kadar açık tutuyoruz. Belediyemizin müdürlükleri ve birimleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam edeceğiz. 7/24 Ceyhan’ın hizmetindeyiz.


Önerilen Haberler