Ergin:“Öğrencilere burs desteği sağladık”

• 3 Nisan 2023
Başkan Mesut Ergin, Ayvalık Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Pandemi döneminde “kara kış desteği” kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 652.000 TL madde destek sağladık. Bugüne kadar 3.190 vatandaşa 1 milyon 237 bin TL nakdi yardımda, 894 vatandaşa yakacak desteğinde bulunduk. 1.460 vatandaşa alışveriş kartı verdik. 6.800 vatandaşa evde sağlık hizmeti, 1.230 vatandaşa şehirdışı, 1.640 vatandaşa da şehiriçi hasta nakil hizmeti sunduk. 1.344 hastaya evde bakım hizmeti verdik. 316 vatandaşa medikal malzeme desteği sağladık. 600 vatandaş, günlük üç çeşit yemekten oluşan aşevi hizmetimizden yararlandı (pandemi döneminde 1.500 kişi/günlük). Pandemide 550 haneye karantina nedeniyle özel aşevi hizmeti verdik.

“Sosyal Market” uygulamasını hayata geçirdik. 430 aileye ev eşyası ulaştırdık. “Hoş Geldin Bebek” uygulaması kapsamında 300 aileye hediye paketleri verdik. 1.146 vatandaşa ilaç katılım payı desteği sağladık. Pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi 185 esnafa 1.000’er TL’den toplam 185.000 TL nakdi destekte bulunduk. “Sosyal Market” uygulamasında ikinci el kıyafet alımına ve dağıtımına devam ediyoruz.

Belediyemizin Kadın Danışma Birimi, kadına yönelik şiddetle mücadele için çalışmalar yaptı, atölyeler düzenledi. 94 kadına sosyal, psikolojik ve hukuki destek verdik. Sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle kadına yönelik şiddete karşı kamuoyu oluşturmak amacıyla takip çalışması yaptık. 45 kadına geçici barınma hizmeti sunduk. Erken Doğmuşlar Konuk Evi’nde her gün 10 vatandaşa hizmet veriyoruz. Özel Çocuklar Eğitim Evi’nde de zihinsel engelli 25 öğrencinin katılımıyla atölyeler ve spor faaliyetleri yürütüyoruz.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından deprem bölgelerine gıda ürünleri, battaniye, ısıtıcı, sağlık malzemesi, hijyen paketi, bebek destek paketi, afet müdahale malzemesi, jeneratör ve mobil tuvalet ulaştırdık. Depremden etkilenen ve ilçemize gelen 220 vatandaşa sıcak yemek hizmeti sunmaya devam ediyoruz, “Sosyal Market” aracılığıyla vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Deprem bölgelerinden gelen vatandaşlara ilgili kurumlar koordinasyonunda sosyal destek sağlıyoruz. Öğrencilerin çanta, kitap ve kırtasiye malzemesi gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

“Kapınızdayız, Yanınızdayız” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşları ziyaret ediyoruz, sosyal hizmetlerimiz hakkında vatandaşlara bilgi veriyoruz. Hayırsever Cihan Şişman’ın desteğiyle ilçemize yaşlı bakımevi kazandıracağız. 150 Evler Mahallesi’ne çocuk gündüz bakımevi ve konukevi yapıyoruz, projeyi kısa sürede tamamlayacağız. Mahalle Evleri’nin sayısını beşe çıkardık. Mahalle Evleri’nde, kadınlara yönelik kurslar düzenliyoruz, çocuklar ve gençler için projeler üretiyoruz. Tarımsal kalkınmada model oluşturmak amacıyla Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’yle işbirliği yapıyoruz. Eğitime Destek Derneği aracılığıyla Ayvalık dışında eğitim gören 150 öğrenciye on ay boyunca 600 TL burs veriyoruz.