"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Filiz Ceritoğlu Sengel: “Hane bazında dayanışma haritası çıkardık”

  • 3 Nisan 2023
Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Zorlu ekonomik koşulların derinleştirdiği yoksulluk ve geçim sıkıntısı nedeniyle sosyal belediyecilik önem kazandı. Sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların desteğiyle “Çocuklar İçin Gıda Dayanışması” projesini hayata geçirdik. Projenin hedef kitlesi, hamile kadınlar, 0-2 ve 2-6 yaş arasındaki çocuklar, ilk/ortaöğrenim ve lise öğrencileri. Proje kapsamında www.gidadayanismasi.org adresi üzerinden gıda destek paketleri alınabiliyor. Gıda destek paketlerini hane bazında çıkardığımız dayanışma haritasına göre ailelere ulaştırıyoruz.
Göreve başladığımızda “Efeslim Kart” projesini hayata geçirdik. “Kentli, kentlisine sahip çıkacak” anlayışıyla bu dayanışma projesini başlattık. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Efeslim Kart’a yüklenen tutar karşılığına ilçemizin esnafından alışveriş yapabiliyor. Bu sayede hem ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyoruz hem de yerel ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Projeyle bugüne kadar 1.429 haneye 2 milyon 858.000 TL tutarında destek sağladık. İhtiyaç sahibi olmayan vatandaşlar da geri dönüştürülebilir atıkları toplayarak, Efeslim Kart’a yüklenen puanlarla eğitime destek olabiliyor. Efeslim Kart, “dar gelirliye destek”, esnafa can suyu”, “çevreye dost” ve “eğitime katkı” prensibiyle hayata geçen sosyal projelerimiz arasında yer alıyor.
Sosyal belediyeciliği sadece ihtiyacı olana destek olarak görmüyoruz. Vatandaşların hayatını kolaylaştırmak bizim için çok önemli. Hasta nakil hizmeti veriyoruz. İzmir’de ve Aydın’da tedavi görmesi ve ambulansla hastaneye ulaştırılması gereken hastaların nakil işlemini biz üstleniyoruz. 2022 yılında, ayda ortalama 63 vatandaşı hastanelere ulaştırdık. Belediyemiz bünyesindeki kursları ücretsiz yaptık. Kurslarımızdan herkesin yararlanmasını istiyoruz.
Kadın istihdamına katkıda bulunmak amacıyla “Masal Evi” projesini hayata geçirdik. Deppo Efes’teki Masal Evi’nde, tarım işçisi kadınların çalıştığı süre boyunca çocuklarına ücretsiz bakıyoruz. “Efesli Bebeler” projesiyle 0-2 yaş arası bebeği olan ihtiyaç sahibi ailelere bez ve mama desteği sağlıyoruz.
4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte köylerde okullar kapandı. Eğitim için merkeze gelmesi gereken öğrencilere ulaşım desteği vermeye devam ediyoruz. Eğitime önem veriyoruz. Bu nedenle pandemi döneminde tablet dayanışması başlattık. Yurtiçinden ve yurtdışından vatandaşların desteğiyle 400’den fazla tableti öğrencilere ulaştırdık. Önümüzdeki dönemde sosyal destek hizmetlerimizi yardımlaşmadan dayanışmaya evrilterek güçlendirmeyi hedefliyoruz. Çünkü dayanışma güçlendirir.


Önerilen Haberler