"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Genç: “Destek programı kapsamında hizmet ürettik”

  • 3 Nisan 2023
Başkan Turgay Genç, Döşemealtı Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı.

2019 yerel seçimlerden bu yana belediyemizin sosyal destek programı kapsamındaki hizmetlerini üç ana başlık altında toplayabiliriz:

1.    Sosyal destek: İlçemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere 4.623 koli gıda desteğinde bulunduk. Pandemi sürecinde 2.500 aileye gıda desteği sağladık. Ramazan ayların 120.000 vatandaşa iftar yemeği desteği verildik. “Sosyal Market” kurduk, ihtiyaç fazlası giyim ve ev eşyalarını topladık, 2019-2022 tarihleri arasında 980 vatandaşa giyim, 45 aileye ev eşyası ulaştırdık.
2.    Teknik ve idari destek: Ev ve ahır yangınından etkilenen dört aileye destek (malzeme, nakit vb.) olduk. Kurum ve kuruluşların (cami, cami lojmanı, muhtarlık binaları, okullar, tarım kooperatifleri) talepleri doğrultusunda 1.000.000 TL tutarında ayni destek sağladık.
3.    Sağlık hizmetleri desteği: 2019-2022 yılları arasında 1.500 vatandaşa sağlık hizmetlerinde (diş sağlığı da dahil olmak üzere) destek verdik, 587 vatandaşa hastanelere nakil sürecinde yardımcı olduk, 34 vatandaşa tekerlekli sandalye, 44 vatandaşa da hasta yatağı ulaştırdık.
Önümüzdeki dönemde “Halk Kart” uygulamasını hayata geçireceğiz, uygulama kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşların kartlarına aylık belli bir miktar yükleme yapacağız. Bu sayede vatandaşlar gıda alışverişi yapabilecek. “Sosyal Market” faaliyetlerini geliştireceğiz, daha fazla sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmak içim mobil ekipler kuracağız. İhtiyaç sahibi anne adaylarına bebek paketi hazırlayacağız. Belediye şirketine ait olan tarım kooperatifiyle bölgemizin çiftçileri ve kooperatiflerini işbirliği yapmasını sağlayacağız, tarıma uygun her alanı değerlendireceğiz, elde edilen ürünlerin pazarlanmasına ve dağıtımına destek olacağız. İlçemizin nar ve zeytin ürünleri için fabrika ve soğuk hava depoları kuracağız, marka yaratılmasına katkıda bulunacağız. Çiftçilere gübre desteği vereceğiz.


Önerilen Haberler