"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Genç: “Sosyal yardım ve destek hizmetlerine yoğunlaştık”

  • 3 Nisan 2023
Başkan Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Seçim süreci sonrası yapılan planlamalar, belirlenen hedefler, pandemi süreciyle birlikte değişti. Göreve başladığımız günden bu yana “yaşamın her alanında olmak” anlayışını benimsedik. Pandemi sürecinde bu anlayışımızı önce “yaşamı ayakta tutmak” olarak değiştirdik. Rutin belediyecilik hizmetlerini pandemi kurallarına uyarladık. Sosyal devlet anlayışının güçleneceği öngörüsüyle sosyal destek hizmetlerine yoğunlaştık. “Halk Kart” uygulaması sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi yardımda bulunduk ve gıda kolisi desteği sunduk. Okullarda eğitime ara verilmesine rağmen burs almaya hak kazanan öğrencilere ödeme yaptık, asker ailelerine maaş desteğini sürdürdük. Belediyemizin kiracısı olan esnafın kira ödemelerini erteledik, esnafa da gıda kolisi desteği verdik. Vatandaşlara hijyen malzemesi ve tıbbi malzeme desteği sağladık. Belediyemizin sağlık polikliniklerinin kapasitesini yükselttik. Belediyemizin ambulanslarını hizmete sunduk. Belediyemiz bünyesindeki psikologlar, online görüşmelerine devam etti. Belediyemizin sosyal tesislerini sağlık çalışanlarının hizmetine sunduk. Pandemi, en ağır darbeyi eğitime vurdu. Uzaktan eğitime en hazırlıklı kurumlardan biri, Sarıyer Akademi oldu. Sarıyer Akademi’yi 81 ilin kullanımına açmayı başardık. Online sınav altyapısıyla Türkiye çapında sınav düzenledik. İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet desteği sağladık. Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi, 7-14 yaş arasındaki çocuklara eğitim desteğini online platformda sürdürdü. Belediyemizin gündüz bakımevleri, uzaktan da olsa çocukları yalnız bırakmadı. Vatandaşların normal hayata dönmesini sağlamak için sosyal destek hizmetlerimize hız verdik. Sosyal destek hizmetlerimize (nakdi yardım, gıda kolisi, eğitim desteği, hasta bezi ve hasta yatağı yardımı, cenaze hizmetleri, çatı malzemesi yardımı ve ev tadilatı) devam ediyoruz. 2019 yılından bu yana 8.670 vatandaşa nakdi yardımda bulunduk, 23.894 vatandaşa “Halk Kart” desteği verdik. Şehir şebeke suyu olmayan bölgelere su desteği sağlıyoruz. Amatör spor kulüplerine nakdi destekte bulunuyoruz. İlçemizdeki okulların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz.

Belediyemizin Engelli Koordinasyon Merkezi aracılığıyla erişilebilirlik, akülü araç desteği, bakım onarım gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi’nde engelli çocuklara ve ailelerine destek veriyoruz. “Sarıyer Yaşlı Bakım Projesi” kapsamında ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşların evlerini temizliyoruz, onlara sağlık desteği veriyoruz. Kadın Koordinasyon Merkezi’nde, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın sağlığı ve kadına yönelik şiddet konularında eğitimler veriyoruz. Okuryazarlık oranını yükseltmek amacıyla mahallelerde kurslar düzenliyoruz. Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’ne başvuran, ayni ve nakdi destek talebinde bulunan veya psikolojik yardım isteyen kadınlara destek olmayı sürdürüyoruz. Mikrokrediyle girişimci kadınlara destek veriyoruz. “Sarıyer95” projesi kapsamında 0-3 yaş arasında çocuğu olan dezavantajlı aileleri, sosyal uzmanlarla birlikte ziyaret ediyoruz. Çocuk gündüz bakımevlerinin sayısını 10’a çıkardık. SAGEM, Sarıyer Akademi ve Kız Konukevi, hizmet vermeye devam ediyor. Eğitimdeki boşluğu dolduracak yeni merkezler çok değerli. Bu nedenle eski başkanlık binamızı kütüphaneye dönüştürdük.

Hayata geçirmeyi hedeflediğimiz yeni projelerin altyapısını da oluşturuyoruz. Aşevi projemizi hızlandırdık, yakın zamanda aşevini hizmete sunacağız. Eski hizmet binalarımızdan birini sosyal tesis olarak hizmete açacağız, hazırlıklarımız devam ediyor. Başka bir hizmet binamızı da balık pazarı ve pişirme tesisi olarak planladık. Yeni bir spor salonu inşa edeceğiz. Yüzme havuzunun, egzersiz salonlarının yer alacağı çok amaçlı salon, ilçemizin önemli bir eksiğini giderecek.


Önerilen Haberler