"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gökhan: “İnsan odaklı hizmetlere ağırlık verdik”

  • 3 Nisan 2023
Başkan Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Belediyemizin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ayni ve nakdi yardımda bulunuyoruz. Vatandaşların yaşadığı sorunları çözmek, yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla sosyal hizmet çalışmaları yürütüyoruz. Amacımız, çok paydaşlı ve insan odaklı hizmetlerle sosyal gelişmeyi sağlamak. Bu amaç doğrultusunda sosyal projeleri hayata geçirmek için sivil toplumu destekleyecek ve katılımcılığı artıracak çalışmalar yürütüyoruz. Sosyal destek hizmetlerimiz arasında “Halk Kart”, asker ailesi yardımı, asker paketi, “Hoş Geldin Bebek” paketi, evde destek hizmeti, sıcak yemek yardımı, eğitime destek programları, öğrenim yardımı, barınma, üniversite öğrencilerine sıcak çorba, çamaşırhane hizmeti, “Sosyal Market”, “Elim Seninle”, özel eğitim öğrencilerinin taşınması ve günlük sıcak yemek hizmeti, bebek bakım ve emzirme kabinleri gibi uygulamalar yer alıyor.

Dezavantajlı grupların sosyal yaşama dahil olmasını sağlayacak, kişisel gelişim eğitimleri ve mesleki eğitimler almasına olanak tanıyacak kamusal buluşma alanları oluşturduk. Altın Yıllar Yaşam Merkezi, 65 yaş ve üstü vatandaşların kaliteli zaman geçirmesi için uzun yıllardır hizmet veriyor. Farklı mahallelerde “Sosyal Yaşam Evleri” açtık. Kadınlar ve çocuklar, Sosyal Yaşam Evleri’nde çeşitli etkinliklere katılabiliyor, eğitimler alabiliyor. Sosyal Yaşam Evleri’nde, ergen ve baba destek grup çalışmaları da yapılıyor. Çocuk Kültür Evi, 5-15 yaş arasındaki çocukların yaratıcılığını ortaya çıkaracak atölyeler düzenliyor. Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Merkezi’yle Halet Çambel Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde, vatandaşların düzenli spor yapabileceği alanlar yaptık. Barbaros ve Cevatpaşa Mahalleleri’nde hizmete sunduğumuz Çanakkale Belediyesi Atam Kreş ve Gündüz Bakımevi, 3-6 yaş arasındaki çocuklara hizmet veriyor.

Pandemi döneminde her konuda vatandaşlara destek olduk (erzak, gıda paketi, hijyen paketi, maske, evden çıkamayan yaşlılar için alışveriş ve hastaneye ulaşım). Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından deprem bölgelerine yardım ulaştırdık. Depremden etkilenen ve Çanakkale’ye gelen vatandaşları belediyemize ait misafirhanede ve konutlarda misafir ettik, Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde kurduğumuz ücretsiz butik marketler aracılığıyla vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladık, ücretsiz ulaşım kartlarıyla şehiriçi ulaşıma destek olduk. Belediyemizin psikoloğu ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekip, afet bölgesinden gelen ailelere yönelik psiko-sosyal destek hizmeti verdi. Önümüzdeki dönemde katılımcılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda sosyal destek hizmetlerimize devam edeceğiz, yeni projeler hazırlayacağız.


Önerilen Haberler