"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Günel: “Çocuklara beslenme desteği için hazırlıklara başladık”

  • 3 Nisan 2023
Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Pandemi, ekonomik kriz, deprem gibi olumsuz durumlar nedeniyle sosyal destek hizmetlerini artırmamız daha elzem hâle geldi. Ekonomik kriz, vatandaşların alım gücünün giderek düşmesine neden oldu. Bu nedenle sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların sayısı arttı. 2022 yılında sosyal yardım ve destek hizmetlerini artırdık, toplam 4 milyon 601 bin 502 TL’lik sosyal yardımda bulunduk.
2019 yılından bu yana belediyemizin iletişim merkezi Güvercin Masa’ya, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılan başvurular ve muhtarlıklardan aldığımız bilgiler ışığında sosyal inceleme yapıyoruz, vatandaşlara ayni (gıda, yakacak, kırtasiye malzemesi vb.) ve nakdi (asker ailesi, eğitim vb.) yardımda bulunuyoruz. Dezavantajlı gruplar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiğimiz vatandaşları yalnız bırakmıyoruz.
Pandemi döneminde uzaktan eğitim gören çocuklara tablet ve bilgisayar desteğinde bulunduk. Yardımsever vatandaşların desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına 350 tablet ve bilgisayar ulaştırdık. Geçtiğimiz yıl “Dışarıda Kara Kış, Kuşadası’nda Dayanışma Var” sloganıyla başlattığımız kampanya kapsamında ilçemizde öğrenim gören üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği ikramında bulunmaya başladık. Belediyemize ait Arya A.Ş.’ye bağlı Gazibeğendi Tesisleri’nde bu yıl da sürdürdüğümüz ücretsiz yemek ikramından günde ortalama 200 üniversite öğrencisi faydalanıyor.
İlk ve ortaöğrenim öğrencilerine beslenme desteği sunmak için hazırlık yapıyoruz. Sağlıklı gıda ürünlerinden oluşan beslenme paketleri hazırlayacağız. Bu sayede hem çocukların sağlıklı beslenmesini sağlayacağız hem de ailelere katkıda bulunacağız. Bu yılın mart ayında, ihtiyaç sahibi ailelerin 2-5 yaş arasındaki çocuklarına süt desteğinde bulunmaya başladık. “Kuşadalı Çocuklar Lıkır Lıkır Süt İçiyor” sloganıyla başlattığımız uygulama dahilinde her çocuğa süt veriyoruz. Tire Süt Kooperatifi’nden temin ettiğimiz kutu sütleri (haftada iki, ayda sekiz litre) evlere ulaştırıyoruz.
Yaşlı ve engelli vatandaşlara evde bakım ve temizlik hizmeti veriyoruz. Kadın Danışma Merkezi açtık, uzman psikologlar ve psikolojik danışmanlar eşliğinde kadınlara ve çocuklara sosyo-psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Yeni bebek sahibi olan ailelerin sevincine ortak olmak amacıyla “Hoş Geldin Bebek” uygulamasını hayata geçirdik, uygulama kapsamında aileleri ziyaret ediyoruz, yeni doğan bir bebeğin tüm ihtiyaçlarının bulunduğu özel çantaları ailelere hediye ediyoruz.


Önerilen Haberler