Hançerli: “Sosyal adaleti önceleyen çalışmalar gerçekleştirdik”

• 3 Nisan 2023
Başkan Turan Hançerli, Avcılar Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal destek hizmetlerinin kapsamına giren tüm faaliyetleri sosyal adalet, sosyal refah ve sosyal belediyecilik ilkelerini göz önünde bulundurarak gerçekleştiriyoruz. Sözü edilen ilkeler doğrultusunda dezavantajlı gruplara, ayrımcılığa maruz kalan bireylere, gruplara ve ailelere yönelik hizmetler sunuyoruz. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve gizlilik ilkesi çerçevesinde sosyal destek hizmetlerini hayata geçiriyoruz.
2019-2023 yılları arasındaki sosyal destek hizmetlerimizi şöyle sıralayabilirim:
•    Gıda kolisi (999.618 adet),
•    Aşevi (günlük sıcak yemek), (871.188+ kişi),
•    Taziye yemeği (10.920 kişi),
•    Pandemi döneminde yemek desteği (906 aile),
•    Doğum yapan kadınlara yemek desteği (536 kişi),
•    Hasta bezi (1784 aile),
•    Medikal cihaz (106 aile)
•    Tekerlekli sandalye (331 kişi),
•    Engelli nakil desteği (1560 kişi),
•    İkram aracı,
•    Eşya desteği (561 aile),
•    Sünnet etkinliği (478 çocuk),
•    Beyaz eşya ve mobilya desteği (411 aile),
•    Hijyen kolisi,
•    Kırtasiye malzemeleri,
•    Dinî/resmî bayramlara ve özel günlere yönelik etkinlikler,
•    Danışmanlık, eğitim, bilgilendirme ve yönlendirme desteği (6.155 kişi).

Yeşilay Danışmanlık Merkezi’yle protokol imzaladık. Alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele konusunda dernekle birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Belediyemiz bünyesinde Engelli Yaşam Merkezi açtık. Merkezde, engelli bireyler ve aileleri için farklı alanlarda etkinlikler düzenliyoruz. Belediyemizin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliği’nin 19. maddesinin 2. fıkrası gereği, pandemi, doğal afet vb. kriz durumlarında ilçemize veya ilçe dışındaki bölgelere personel desteği ve ayni destek sağlıyoruz, araç/gereç ve malzeme ulaştırıyoruz.
Önümüzdeki dönemde “Avcılar Kart” uygulamasını hayata geçireceğiz. İhtiyaçları doğrultusunda vatandaşlara ekonomik destek sağlayacağız. Mobil aşevini hizmete sunacağız. “Gıda Bankası” aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ayni destekte bulunacağımız sosyal hizmet modelini uygulamaya başlayacağız.