İlkay Girgin Erdoğan: “Dayanışmayı yaygınlaştıracak çalışmalar yaptık”

• 3 Nisan 2023
Başkan İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı.

Yerel yönetimler, doğumdan ölüme dek vatandaşların her an yanında olan yönetim birimleridir. Cumhuriyetin kurucu iradesinin birer temsilcisi olduğumuzun bilinciyle sosyal devletin gereklerini yerine getirmek için vatandaşların hayatına dokunuyoruz. “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” anlayışını benimsiyoruz. Pandemi ve ekonomik kriz, vatandaşların hayatını doğrudan etkiledi. Hiçbir bahane üretmeden 2019 yerel seçimlerinden bu yana dayanışma duygusuyla hareket ediyoruz. Bugüne kadar toplam 157 haneye 910.808 TL tutarında sosyal yardım desteğinde bulunduk, 3.200 haneye de 2.143.310 TL’lik gıda desteği sağladık. Yeni eğitim-öğretim döneminde ihtiyaç sahibi öğrencilere beslenme, kırtasiye malzemesi, okul kıyafeti ve 140.000 TL tutarında eğitim desteği verdik.
Ekonomik kriz nedeniyle derinleşen yoksulluğun vatandaşların hayatını teslim almasına izin vermeyeceğiz. Aile birliğinin bozulmasına fırsat tanımayacağız. Sosyal destek hizmetlerimize devam edeceğiz. Dayanışmayı büyütmeye kararlıyız.