Kırşehir Belediyesi ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

• 3 Nisan 2023
Kırşehir Belediyesi, sinek ve haşerelerin çoğalmasını engellemek için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Kırşehir Belediyesi tarafından kentin muhtelif yerlerine yerleştirilen çevreci, hijyenik ve güvenli çöp toplama sistemi olan “yerkonlar”, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından dezenfekte ediliyor. Kent merkezinde karasinek, sivrisinek, fare ve haşerelerin ürememesi için durgun su alanları, besi çiftlikleri, kent merkezinden geçen dereler, çöp konteynerleri, katı atık bertaraf ünitesi, mezbaha atıkları, çöp ayrıştırma yerleri, rögar ve mazgallarda ilaçlama çalışmalarına devam ediliyor. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, dezenfekte, ilaçlama ve yüzey temizliği çalışmalarıyla gerekli hijyenik ortamın sağlandığını belirtti. Kent merkezine ve besi çiftliklerine karasinekleri yakalayan aparatlar yerleştirildi.