"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kurt: “İhtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmadık”

  • 3 Nisan 2023
Başkan Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini sergilemek, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmak için çalışıyoruz. Ekonomik kriz ortamında vatandaşların bir nebze olsun rahat nefes alması için birçok çalışmayı hayata geçirdik. Ekonomik kriz en fazla çocukları etkiledi. Sağlıklı beslenmenin, özellikle kahvaltının çocuklar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle çocukların evlerine kahvaltı kolileri ulaştırdık. “Halk Market” aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamasını sağlıyoruz. Her ay yaklaşık 1.200 aile, kendilerine verilen Halk Kart’la Halk Market’ten alışveriş yapıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgelerinden Odunpazarı’na gelen vatandaşlara da destek oluyoruz.  Belediyemizin aşevi aracılığıyla her gün iki öğün yemeği vatandaşlara ulaştırıyoruz. Aşevi için Yıldıztepe Mahallesi’ndeki Erdal İnönü Halk Merkezi’ne de yemek dağıtım noktası açtık.

İlçemizdeki 17 halk merkezi, belediyemizin sanat ve meslek edindirme kursları aracılığıyla özellikle kadınların gelişimine katkıda bulunuyoruz. Kadınların meslek sahibi olmasını, onların kişisel gelişimine katkıda bulunmayı, onlara çeşitli alanlarda el becerisi kazandırmayı hedefliyoruz. Odunpazarı’nda bugüne kadar altı tam zamanlı kreş, yedi oyun evi olmak üzere toplam 13 kreş açtık. Kadınları ve çocukları mutlu bir Odunpazarı için çalışıyoruz. Belediyemizin “Kadın El Sanatları Pazarı” aracılığıyla kadınların sosyal ve ekonomik hayata dahil olmasını sağlıyoruz. 65 yaş üzeri, engelli ya da hasta vatandaşlara evde temizlik ve kişisel bakım hizmeti veriyoruz. Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’yle engelli vatandaşların sosyalleşmesini, bireysel/fiziksel becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmesini, topluma uyum sağlamasını amaçlanıyoruz. Emek Mahallesi ve Gültepe Mahallesi’ndeki Üniversite Evleri’nde Koca Çınar Yaşam Merkezleri açtık. Merkezler sayesinde 60 yaş ve üstü vatandaşlar sosyalleşiyor.

Emek Gençlik Merkezi ve Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi’yle gençlere destek oluyoruz. Gençler, bu merkezlerde bir araya geliyor, üretiyor ve fikir alışverişinde bulunuyor. Üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek amacıyla Büyükdere Mahallesi’ndeki Dilek Mercan Kız Öğrenci Misafirhanesi’ni gençlerin hizmetine sunduk. Sabahattin Kırtunç Göç Kampüsü’nde, Sevinç Mahallesi’nde yaşamını sürdüren mevsimlik tarım işçilerine ve ailelerine destek oluyoruz, okul hayatından uzak kalan çocukların eğitimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

Önümüzdeki dönemde de vatandaşları yalnız bırakmayacağız. Vadişehir Mahallesi’nde yakın zamanda iki projeyi hayata geçireceğiz. Bu projelerden biri, Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi. Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi’nde, 55 yaş üstü demans, Alzheimer hastası, yatalak ve sağlıklı yaşlılara hizmet vermeyi planlıyoruz. Diğer proje de Ahmet Ara Engelsiz Kreşi. Ahmet Ara Engelsiz Kreşi, engelli çocuklara yönelik kreş olma özelliğiyle öne çıkacak.


Önerilen Haberler