Robotex International 2023’ün Türkiye bölümü Safranbolu’da düzenleniyor

• 3 Nisan 2023
Safranbolu Belediyesi’nin desteğiyle Robotex International 2023’ün Türkiye bölümü Safranbolu’da düzenleniyor.

Estonya merkezli Robotex International 2023’ün Türkiye bölümü, İstanbul, İzmir ve Safranbolu’da yapılıyor. “Robotex Türkiye” kurucusu Zülal İnan, Safranbolu’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Dünyanın pek çok ülkesinden çocukların ve gençlerin katıldığı önemli bir yarışmanın Türkiye bölümüne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtilen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Bilim her daim önemli. Geleceğimizin teminatı gençlerin ve çocukların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim için onların yaptığı her icat birinci, ancak yarışma kuralları doğrultusunda bir takım birinci olacak,” dedi.