“Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” çalışmaları tamamlandı

• 3 Nisan 2023
Çorlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Enerji A.Ş. ortaklığında hazırlanan “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” çalışmaları tamamlandı.

“Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” çalışmaları kapsamında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın, EU+ Energy Transition: Covenant of Mayors Western Balkans and Turkey Türkiye Proje Lideri Daiva Matoniene ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Erhan Kurtarır, proje ekibi, Çorlu Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, öğretim görevlileri, muhtarlar ve proje paydaşları katıldı. 2019 yılında Başkanlar Sözleşmesi’ne imza atan, 2030 yılına kadar Çorlu’da %40 oranında karbon salımını azaltma taahhüdü veren Çorlu Belediyesi, 2022 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Enerji A.Ş.’yle birlikte hazırlıklarına başladığı “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı” çalışmalarını tamamladı. Yayımlanan plan raporunda, Çorlu Belediyesi’yle paydaşlarının sabit enerji, ulaşım ve atık başlıkları altında gerçekleştireceği eylemler yer alıyor. Projeyle, belediyelerin enerji ve iklim politikalarının çok yönlü yönetişime katılması, bölgesel ve bölgelerarası işbirliklerinin sağlanması, SECAP planlarının geliştirilerek azaltım ve uyum eylemlerinin uygulanması konusunda 2025 yılına kadar teknik destek ve finansal kaynak temin edilmesi hedefleniyor.