"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tekin: “Belediyemize yapılan başvuruları karşılamayı hedefledik”

  • 3 Nisan 2023
Başkan Mithat Tekin, Torbalı Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden bu yana her yıl kademeli olarak sosyal destek hizmetlerimizi artırdık. Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle belediyemize başvurular arttı. Bütçemizin önemli bir kısmını belediyemizin Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü’ne aktardık. Geride bıraktığımız dört yılda belediyemize başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1 milyon 185 bin TL maddi destek sağladık. 23.000’den fazla vatandaşa erzak yardımında bulunduk. Ramazan aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar yemeği ulaştırıyoruz. Yılda ortalama 2.500 öğrenciye kırtasiye malzemesi desteği sağlıyoruz. Her yıl yakacak desteğini de artırıyoruz. 3.900 aileye hane başı 200 kilogram olmak üzere yakacak yardımında bulunduk. 2019 yılından bu yana 1.516 kadına yeni doğan paketi ulaştırdık. 1.731 aileye cenaze yemeği ulaştırdık. Bakıma muhtaç vatandaşlara evde sağlık ve bakım hizmeti sunuyoruz. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi nedeniyle hem bölgeye hem de bölgeden ilçemize gelen vatandaşlara destek olmaya devam ediyoruz.

Belediyemizin arazilerine buğday ve nohut ekiyoruz. Elde ettiğimiz ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz. Belediyemizin zeytinliklerinden elde ettiğimiz zeytinyağını, ürettiğimiz ceviz reçellerini de vatandaşların sofralarına ulaştırıyoruz.
 
Ekonomik kriz nedeniyle sosyal yardım almak için başvuruda bulunan vatandaşların sayısı artıyor. Hedefimiz, tüm başvuruları karşılamak. Yeni sosyal projeler de geliştiriyoruz. “Halk Ekmek” projesini başlatacağız. Belediyemizin tesislerinde personelimiz tarafından üretilecek ekmekler, uygun bir ücret karşılığında vatandaşlarla buluşacak. Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün bütçesini artıracağız. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının etüt desteği alması için kurslar açacağız.


Önerilen Haberler