Tosun: “Vatandaşlara sağlıklı gıda ürünleri ulaştırdık”

• 3 Nisan 2023
Başkan Tolga Tosun, Bandırma Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Pandemi süreciyle birlikte üretim ve tedarik zincirinde sıkıntılar yaşanması, ülkelerin ihracatı kısıtlayıp iç piyasa üretimine yoğunlaşması, bizim gibi dışa bağımlı ülkelerin ekonomisinin olumsuz etkilenmesine neden oldu. İç piyasadaki taleplere yetişilememesi, uluslararası ticaretin kısıtlanması, ülkemizdeki temel tüketim maddelerinin fiyatlarını artırdı, hazine gelirlerinin azalmasıyla birlikte ekonomik kriz başladı. Hazine açığının kapatılması için yapılan zamlarla birlikte ekonomik kriz derinleştir, vatandaşların geliri azaldı. Vatandaşlar, temel gıda ve tüketim malzemeleri başta olmak üzere birçok ürünü temin etmekte zorlanmaya başladı. Bu süreç, vatandaşlara en yakın kamu hizmet birimlerinden biri olan belediyelerin önemini bir kez daha gösterdi. Belediyeler, gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak için ülke çapında örnek çalışmalara imza atmaya başladı.

Biz de vatandaşlara destek olmak amacıyla çeşitli projeleri hayata geçirdik. Herkesin Bandırma’da temiz, güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşacağına dair söz vermiştik. “BanSüt” markasıyla 2-4 yaş arasındaki çocuklara aylık dört litre süt ulaştırıyoruz. Temel gıda ürünlerinin yer aldığı kolileri ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyoruz. Ülkemizde tarımsal üretimin azalması, üretim maliyetlerinin artması, gıda fiyatlarının yükselmesi nedeniyle vatandaşların temel gıda ürünlerine ulaşması zorlaştı. Belediyemize ait tarım arazilerine buğday, nohut ve fasulye ektik. Elde ettiğimiz ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarla paylaştık. Ekonomik kriz, eğitimi de etkiledi. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla destek/eğitim kurs merkezi açtık, gençler için ücretsiz YKS ve LGS kursları düzenledik. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk. İhtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşlara her gün sıcak yemek ulaştırıyoruz, onlara evde temizlik hizmeti sunuyoruz. Kadın istihdamını desteklemek amacıyla gündüz bakımevlerini hizmete sunduk. Bandırma Üreten Kadınlar Kooperatifi’nin binasının bakım-onarım çalışmalarını tamamladık. Bandırma Üreten Kadınlar Kooperatifi’ne desteğimizi sürdürüyoruz. Yakın zamanda “Sosyal Market” ve “Sosyal Kart” uygulamalarını hayata geçireceğiz, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu güçlendireceğiz. Ramazan ayı boyunca vatandaşları kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı et ürünleriyle buluşturuyoruz. Mobil et satış şubesinde, bir kilogramlık paketlerde kıyma ve kuşbaşı et satıyoruz. Yerli üreticiden temin ettiğimiz ürünlerle yerelden kalkınma hedefimizi gerçekleştiriyoruz, aynı zamanda vatandaşları uygun fiyatlı ve sağlıklı gıda ürünleriyle buluşturuyoruz.