"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Akpolat: “Eğitim hizmetlerine öncelik verdik”

  • 1 Mayıs 2023
Başkan Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Beşiktaş’ta yedi üniversiteye ve dokuz üniversite kampüsüne ev sahipliği yapıyoruz, bu nedenle sorumluluğumuz çok büyük. Amacımız, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve ayrıştırıcı politikalardan gençleri korumak için elimizden geleni yapmak. Eğitime ve öğrencilerle ilgili konulara öncelik veriyoruz, herkesin eşit şartlarda faydalanabileceği projeler geliştiriyoruz.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Beşiktaş Akademi’yi hizmete sunduk. Akademide, lise ve üniversite giriş sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz eğitim veriyoruz, ders ve kaynak kitapları temin ediyoruz. Beşiktaş Akademi’de kültür-sanat kursları da açıyoruz, kültür-sanat faaliyetlerine katılamayan öğrencilere destek oluyoruz. 17 dersliğin bulunduğu Beşiktaş Akademi bünyesinde kütüphane, dijital kütüphane, dans salonu ve kodlama sınıfları yer alıyor.
İlçemize kazandırdığımız Oruç Aruoba Kütüphanesi sayesinde öğrencilerin kitaba erişimini kolaylaştırıyor, okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlıyoruz. Altan Öymen’in 10.000 kitabından oluşan kütüphaneyi de Zübeyde Ana Kültür Merkezi’nde hizmete sunacağız.

Gençlerin modern çalışma alanlarına ihtiyaç duyduğunu tespit ettik, Karaoğlan Gençlik Merkezi’ni açtık. Üniversite öğrencilerinin fikirlerinden yararlanmak, ilçemizi birlikte yönetmek için “Fikir Atölyesi” kurduk. Gençlere, gençlerin fikirlerine değer veriyoruz, her zaman onların yanındayız.

İlçemizdeki öğrenci yurtlarından yararlanan öğrencilere “Semt Kart” dağıttık. İlçemizde ikamet eden öğrenciler de “Semt Kart” kullanabiliyor. Öğrenciler, “Semt Kart” sayesinde anlaşmalı işyerlerinden ve esnaflardan indirimli hizmet alabiliyor. Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği, Beşiktaş Esnafları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle “Öğrenci’YE” uygulamasını geliştirdik. “Öğrenci’YE”, yenilikçi bir mobil uygulama ve dayanışma ekosistemi projesi. Proje kapsamında Beşiktaş’taki anlaşmalı restoranlar, üniversite öğrencileriyle yemek paylaşabiliyor.

Eğitime öncelik veren yönetim anlayışını benimsiyoruz. İlçemizde eğitimin kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Öğrenciler için bilimsel ve teknolojik araştırmaları teşvik eden projeler geliştireceğiz.


Önerilen Haberler