Ankara Büyükşehir Belediyesi “Gıda Kahramanı” seçildi

• 1 Mayıs 2023
Ankara Büyükşehir Belediyesi, BM Gıda ve Tarım Örgütü, Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyasında “Gıda Kahramanı” seçildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BM Gıda ve Tarım Örgütü, Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyasında, üretim fazlası gıda maddelerini geri dönüştürürek sokak hayvanları için mama üretme projesiyle “Gıda Kahramanı” seçildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne “Gıda Kahramanı” unvanını getiren proje, Sincan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne kurulan mama üretim tesisi oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Seyfettin Aslan, “Gıda israfı hakkında etkinlikler yaptık, günde üç ton kapasiteli bir tesis kurduk. Şu anda günde bir ton atıktan sokak hayvanları için mama üretiyoruz,” dedi.