"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Aras: “Eğitimin önündeki engelleri kaldırmayı hedefledik”

  • 1 Mayıs 2023
Başkan Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Dünyada eğitimin kitleselleşmesiyle birlikte öne çıkan en önemli sorun, eğitimde fırsat eşitsizliğidir. Hukuki açıdan eğitimde fırsat eşitliği söz konusu. Ancak toplumun her kesimi için eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığını söylemek mümkün değil. Son yirmi yılda eğitimde fırsat eşitliğinden bahsedebilmemiz için bu hakkın kullanılıp kullanılmadığını düşünmemiz gerekiyor.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin amacı, gençlerin karşısına çıkan sosyal ve ekonomik engelleri ortadan kaldırmaktır. Biz de bu doğrultuda ilçemizin ihtiyaçlarını ön planda tutarak çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşların daha modern tesislere, eğitim kurumlarına, sosyal donatı alanlarına, konforlu açık yaşam alanlarına kavuşmasını sağlıyoruz, birçok çalışmaya imza atıyoruz. 20 farklı branşta kurslar açıyoruz, kişisel gelişime ve meslek edindirmeye yönelik eğitimler veriyoruz. Bodrum İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’yle işbirliği protokolü imzaladık. Protokol kapsamında halk eğitim merkezilerinde kurslar açıyoruz, mesleki belgelerle kursiyerlere iş imkânı sağlıyoruz, kursiyerlerin ürettikleri ürünlerin satışına destek oluyoruz. İlçemizin her mahallesinde kreşler açıyoruz. Umurca Parkı Nazım Hikmet Kütüphanesi, Mumcular Kütüphanesi, İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu, Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde öğrenciler için ücretsiz destek kursları düzenliyoruz. Kurslar, öğrencilerin okul saatine göre planlanıyor.

Özel derslere ve kurslara herkes erişemiyor. Sosyal adalete ve eğitimde fırsat eşitliğine inanıyoruz, çalışmalarımızı da bu anlayışla yürütüyoruz. Gençler ve çocuklar için mahallelerde alanlar yaratıyoruz. Gündoğan Mahallesi’ndeki eski belediye binasını etkinlik merkezine dönüştürüyoruz. Merkez, çocukların ve gençlerin ders çalışacağı etüt merkezi işlevi görecek, merkezde sosyal alanlar da yer alacak. Yalıçiftlik’te, Millî Eğitim Bakanlığı’ndan aldığımız eski bir okulu sanat ve eğitim merkezi yapıyoruz. Belediyemiz bünyesinde hizmete sunacağımız Bitez Kültür Evi için çalışmalarımız devam ediyor. Bodrum Denizcilik Yüksekokulu’nu tamamladık. Her mahalleye kütüphane açmayı hedefliyoruz. Bodrum Kent Konseyi’nin, Bodrum Sağlık Vakfı’nın ve dezavantajlı grupların daha uygun zeminde çalışmalar yapabilmesi için hem projelere destek veriyoruz hem de birçok çalışmaya katılıyoruz. Kentsel tasarım ve mimarlık öğrencileri arasında “Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması” düzenledik. İki Meydan Bir Cadde Fikir Yarışması’na üniversite öğrencilerini dahil ettik. Bodrum’un doğal ve tarihi değerleriyle, yerel mimariye odaklanan anlayışla ilçemizin ihtiyaçlarını karşılayacak önemli projeler geliştiriyoruz. Bu sayede ilçe yönetimine gençleri dahil ediyoruz.

Önümüzdeki dönemde de ilçemizin ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalara devam edeceğiz. Daha iyi bir gelecek için yurtdışına giden gençlerin umutsuzluğunu kırmak için elimizden geleni yapacağız. Eğitim sistemindeki sorunların çözüleceğine dair inancımızla tüm imkânlarımızı çocukların ve gençlerin eğitimi için seferber edeceğiz.


Önerilen Haberler