"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Arslan: “Öğrencilerin eğitimine katkıda bulunduk”

  • 1 Mayıs 2023
Başkan Birol Arslan, Kepez Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitime erişim her çocuğun hakkıdır. Eğitim kalitesinin yükseltilmesine, bölgeler ve okullar arasındaki başarı düzeyi farklılığının azaltılmasına önem veriyoruz. Eğitimin temel ihtiyaç olduğu anlayışıyla hareket ediyoruz. Eğitimi önemsiyoruz. Beldemizdeki öğrencilerin eğitimine katkıda bulunacak çalışmalar yapıyoruz.

Pandemi döneminde öğrencilere tablet desteğinde bulunduk. Öğrencilerin uzaktan eğitimden yararlanması için revize ettiğimiz “Halk Kütüphanesi” sayesinde çocukların eğitime erişmesini sağladık. Aynı dönemde okulları dezenfekte ettik. Okulların taleplerini karşılıksız bırakmıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kütüphaneyi teknolojik ekipmanla donattık. Kütüphanede vardiya sistemi kurduk. Bu sayede her öğrenci kütüphaneden, internet bağlantısından ve bilgisayarlardan yararlanabiliyor.

“ÇABAÇAM” çok amaçlı sınıf projesinin ortağıyız, Kepez’de yaşayan dezavantajlı ailelerin çocuklarının okul öncesi eğitimden faydalanmasını, çocukların kreşten ücretsiz hizmet almasını sağlıyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliğiyle Kepez’de yaşayan ailelere ulaşıyoruz, erken çocukluk hizmetleri ve okul öncesi eğitim hakkında bilgi veriyoruz. Öğrencilere başarı bursu desteğinde bulunuyoruz. Üniversite öğrencilerine de eğitim bursu desteği veriyoruz. Eğitim-öğretim dönemi boyunca okullar arasında ring servisi yapıyoruz, taşımalı eğitime bütçesi yetmeyen ailelere katkıda bulunuyoruz. Çocukları bilim, kültür ve sanatla buluşturmak, çocukların becerilerini ve yaratıcılığını geliştirmek amacıyla Kepez Halk Çocuk Kültür Evi’ni 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hizmete açtık.


Önerilen Haberler