"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Böcek: “Her ilçeye kreş sözümüzü tuttuk”

  • 1 Mayıs 2023
Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitim alanında toplumun her kesimini kapsayan çalışmalar yapıyoruz, ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Atatürk Sanat Eğitim Merkezleri’ndeki (ATASEM) kurslarla (okuma-yazma, meslek, hobi, bilgisayar, sanat, yabancı dil, bahçecilik vb.) eğitime katkıda bulunuyoruz. Mesleki kurslarla da istihdama destek veriyoruz. ATASEM aracılığıyla 19 ilçede, 100’ü aşkın branşta ücretsiz kurs hizmeti veriliyor. 2019 yılından bu yana 55.956 vatandaş, 3.389 farklı kursa katıldı.

Çocukları ve gençleri her alanda destekliyoruz. Atatürk Bilgi Eğitim Merkezleri’nde (ATABEM), 6-24 yaş arasındaki çocukların ve gençlerin eğitimine katkıda bulunuyoruz. ATABEM’de 36 farklı branşta kurslar (LGS/YKS hazırlık kursları, akademik, kültürel ve sanatsal) açıyoruz. Bugüne kadar 17 farklı kurs merkezinde, 2.950 farklı kursta toplam 42.234 öğrenci eğitim aldı. Akademik kurslar, öğrencilerin okul başarısını yükseltiyor, kültürel ve sanatsal faaliyetler de öğrencileri sosyal açıdan geliştiriyor.

Her ilçeye kreş sözü vermiştik. Muratpaşa, Serik, Kaş ve Gündoğmuş’ta kreşleri ve gündüz bakımevlerini hizmete sunduk. Kreşlerle çalışan annelere de destek oluyoruz. Ayrıca 14 Ekim 2022’de Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 41 madencinin çocuklarına eğitim bursu verdik.

Üniversite eğitim için Antalya’ya gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrencilere destek olduk, Kepez Kültür Mahallesi’nde üç bloktan oluşan, 330 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdunu hizmete açtık. Elmalı ilçesinde de 50 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdunu hizmete sunduk. Yurt imkânının yanı sıra öğrencilere ücretsiz internet, çamaşır yıkama, ütü ve iki öğün yemek hizmeti de sunuyoruz.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen 11 ilde çocuklara eğitim desteği sağlıyoruz. Gaziantep Nurdağı’nda açtığımız konteyner kentte 4-6 yaş arasındaki çocuklara kreş hizmeti veriyoruz. Nurdağı’nda öğrencilere kitap, kırtasiye malzemesi ve tablet desteğinde bulunduk.

Önümüzdeki dönemde Kepez’de 18, Muratpaşa Güzeloba Mahallesi’nde 12, Kumluca’da 13, Finike’de 12, Gazipaşa ve Muratpaşa’da beş derslikli kreşler hizmet vermeye başlayacak. Çocukların ve gençlerin bilimle tanışması için Serik Boğazkent Mahallesi’nde “Bilim Köyü” kuruyoruz. “Bilim Köyü”, çocuklara ve gençlere özgün fikirler üretebilecekleri ortak çalışma alanı sunacak, bilimsel alandaki gelişmelerin yakından takip edilmesini sağlayacak. Bilim Köyü’nde, çocukların ve gençlerin bilimi, teknolojiyi, mühendisliği, sanatı, matematiği eğitici ve eğlenceli şekilde öğrenmesi için kamplar ve eğitimler (felsefe, uzay, deniz, kuş halkalama vb.) düzenlenecek.


Önerilen Haberler