"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bozdoğan: “İlçemizin turizmini canlandırmayı amaçladık”

  • 1 Mayıs 2023
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdağan Belediye Gazetesi'nin sorularını cevaplandırdı.

Beyaz Kum Plajı Projesi’nden bahseder misiniz? Projenizin amacı nedir?

HALUK BOZDOĞAN:
Son yıllarda gastronomi, arkeoloji, inanç, yayla ve kamp turizminde öne çıkan ilçeler arasında yer alan Tarsus’ta, Antik Mısır’ın son Helenistik Kraliçesi Kleopatra’nın Anadolu’ya ilk ayak bastığı plaj olarak bilinen Tarsus Beyaz Kum Plajı’nı 30 yıllık atıl dönemin ardından yeniden turizme kazandırıyoruz. Akdeniz’in incisi Tarsus Beyaz Kum Plajı, altyapı, ulaşım ve diğer hizmetlerin bölgeye getirilmesi amacıyla yürütülecek çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların hizmetine sunulacak. İnce, beyaz ve kükürtlü kum yapısıyla önemli bir yere sahip olan Tarsus Beyaz Kum Plajı tamamlandığında ilçemizin turizmi canlanacak. Tarsuslu vatandaşların başka bölgelerde tatil yapması gerekmeyecek. Tarsus Beyaz Kum Plajı’nı çok yakında hizmete sunacağız. Tarsus’un geçmişini ve anılarını canlandırmak, ilçemizin deniz hasretine son vermek için çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Vatandaşlar, Tarsus Beyaz Kum Plajı’ndan Akdeniz’e bakacak. Tarsus halkı, yıllardır atıl durumda olan plajına gelecek yaz sezonunda kavuşacak.

Projenin hazırlık süreci, kapsamı, içeriği, hedef kitlesi, bölgeye ve Tarsus’a katkısı hakkında bilgi verir misiniz?

HALUK BOZDOĞAN:
Antik Mısır'ın son Helenistik Kraliçesi Kleopatra’nın Anadolu’ya ilk ayak bastığı plaj olarak bilinen, uzunluğu 12.500 metreyi geçen Tarsus Beyaz Kum Plajı, önümüzdeki yaz sezonunda faaliyete geçecek. Yeni bağlantı yollarının yapımını tamamlayacağız. Bölgenin cazibesini artıracak sosyal tesislerin proje ve uygulama çalışmaları devam ediyor. Tarihî plaja yapacağımız yatırımlarla bölgeyi yerel halk, yerli ve yabancı turistler için çekim merkezi hâline getirmeyi amaçladık. İnce, beyaz ve kükürtlü kum yapısıyla öne çıkan Tarsus Beyaz Kum Plajı’nda altyapı ve ulaşım çalışmaları da sürüyor. Plajdaki tüm alanları (kum ve deniz temizliği alanları, otopark, duş noktaları, şezlonglar, sosyal donatı alanları) kısa sürece hizmete sunmayı amaçlıyoruz. İlçe sakinleri ve ilçemize gelen misafirler için temiz, rahat, konforlu bir sahil alanı oluşturuyoruz. Otoyol bağlantısının bitiminden sahile uzanan iki kilometrelik yolun alt zemin ve üstyapı işlemleri tamamlandı. Tarsus’un anılarını ve tarihini canlandırmak, ilçemizin deniz hasretine son vermek amacıyla sosyal donatı alanlarındaki çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Vatandaşlar, ilçemizin en güzel bölgelerinden biri olan Tarsus Beyaz Kum Plajı’nı kullanamıyor, başka bölgelere gitmek zorunda kalıyordu. İlçemize yapılması planlanan havaalanı, yeraltı ray sistemi gibi projelerle ilçemiz gelişiyor. Çalışmaları devam eden Tarsus Beyaz Kum Plajı, Akdeniz, İç Anadolu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin uğrak noktası olacak. İlçemizin turizmi bu projeyle daha da gelişecek.

Projeyi planlarken bütçe, yatırım, kaynak ve mevzuat açısından herhangi bir zorluk yaşadınız mı? Yaşadıysanız, bu zorlukları aşmak için hangi çalışmaları yaptınız?

HALUK BOZDOĞAN:
Kamuya ait projede 26.670 metrekarelik alan, imar planında günübirlik turizm ve belediye hizmet alanı olarak geçiyor. Bahsi geçen bölge, 15 yıl boyunca bedelsiz tahsis edildi. Tahsis ettiğimiz alanlar vatandaşlar tarafından yıllarca izinsiz kullanıldı. Buna hiçbir yaptırım uygulanmadı. Bu nedenle vatandaşların yıllarca ekili alan olarak kullandığı alanda çalışma başlatmak, alanı yaz dönemine yetiştirmek için tahliye sorunu yaşandı. Vatandaşlara defalarca uyarı yapıldı, ancak vatandaşlar alandan tahliye edilemedi. Konuyla ilgili yetkili mercileri bilgilendirdik, yasal haklarımızı kullandık. Süreç devam ediyor.


Önerilen Haberler