Çalık: “Sınavlara hazırlanan öğrencilere destek olduk”

• 1 Mayıs 2023
Başkan Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Belediyemizin Kültür İşleri Müdürlüğü’nün eğitime yönelik hizmetlerinden öğrencilerin ücretsiz yararlanmasını sağlıyoruz. İlçemizde yaşayan öğrencilerin her zaman yanındayız. Farklı branşlarda kurslar açıyoruz, LGS ve YKS sınavına hazırlanan öğrenciler ilçemizdeki kütüphanelerden yararlanıyor. Belediyemizin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kütüphanelerde ders çalışan öğrencilere her gün iki kez çorba servisi yapıyor, çay ve su ikram ediyor.

Halk Eğitim Merkezi’yle protokol yaptık. Bu sayede aldıkları eğitimlerin sonunda kursiyerlere sertifika veriyoruz. Topluluk Birimi’nden yararlanan öğrencilere festivallere katılma imkânı sunuyoruz, sınavlara hazırlanan öğrencilere destek oluyoruz. Belediyemiz bünyesindeki akademiler aracılığıyla konservatuvarlara öğrenci yetiştiriyoruz, öğrencilerin sosyalleşmesini sağlıyoruz. Tiyatro ve müzik eğitimi verdiğimiz öğrenciler, güzel sanatlar bölümlerinde eğitimlerine devam ediyor. Her eğitim kademesindeki öğrenciler için güz ve yaz dönemi kursları açıyoruz. Çocukların ve gençlerin eğitimi için daha iyisini hedefliyoruz. Kişisel gelişim kurslarıyla ev kadınlarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Meslek edindirme eğitimlerini de planlamaya başladık. Eğitim dönemini planlarken günümüzün koşullarını ön planda tutuyoruz, ihtiyaç duyulan branşlarda kurslar açıyoruz.