YÜKLENİYOR
Başkan Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:
Eğitimde fırsat eşitliğini savunuyoruz. Çocukların ve gençlerin iyi bir eğitim alması için birçok alanda çalışmalar yapıyoruz, onların eğitimine katkıda bulunan projeleri (kreş, öğrenci yurdu, kütüphane, spor alanları vb.) hayata geçiriyoruz.
Ailelerinden uzaktaki üniversite öğrencilerine her sabah çorba ikram ediyoruz, ayda yaklaşık 2.500 üniversite öğrencisine sıcak çorba içme imkânı sunuyoruz. Üniversitede okuyan kız öğrenciler için 2019 yılında yurt açtık. Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda, tek/üç kişilik odalar, çamaşırhane, mescit, yemekhane, etüt odası, kütüphane ve engelli odası yer alıyor, ücretsiz internet hizmeti veriliyor. Üniversite öğrencilerine ücretsiz ikinci el eşya/giysi ve çamaşırhane desteği de sağlıyoruz. Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm bulmak amacıyla yeni yurt projelerimiz için çalışmalara başladık.
Üniversite öğrencileri için Görükle’de Gençlik Evi’ni hizmete sunduk. Nilüfer Gençlik Evi, Nilüfer Kent Konseyi’nin düzenlediği etkinliklerde 15-29 yaş arasındaki binlerce öğrenciyi buluşturuyor, öğrencilere rahat bir ortamda ders çalışma imkânı sunuyor. Nilüfer Gençlik Evi, sınav dönemlerinde 24 saat açık. Sınav dönemlerinde Gençlik Evi’nde öğrencilere çorba ve soğuk sandviç ikram ediyoruz.
İlçemize kazandırdığımız Akkılıç, Demirci, Üçevler, Nilüfer Çocuk ve Şiir Kütüphaneleri, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunuyor. Kütüphanelerde atölyeler ve söyleşiler düzenliyoruz, öğrencileri yazarlarla, şairlerle, çevirmenlerle bir araya getiriyoruz. Kütüphanelerde, bilgisayar kullanımı için ayrılan bölümler de var. Üyelik, uluslararası veri tabanı ve internet erişimi gibi hizmetler ücretsiz. Kütüphaneler, birbirleriyle çevrimiçi bağlantı kurarak 120.000 kitaptan yararlanma olanağı sunuyor. Kütüphane üyeleri, 30.000’e yakın elektronik kitaba erişebiliyor. Gezici kütüphane, kırsal mahallelere gidiyor, çocukları ve gençleri kitapla buluşturuyor.
İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için bu yıl yeni bir çalışma başlattık. Belirlenen pilot bölgelerdeki üç ilkokulun öğrencilerine her sabah beslenme desteği veriyoruz. İlerleyen süreçte beslenme desteği verdiğimiz okulların sayısını artırmayı planlıyoruz.
Her yıl yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklarına kırtasiye malzemesi ve okul çantası desteğinde bulunuyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kırsal mahallelere fiber altyapı götürdük, ücretsiz internet hizmeti sunduk. Kodlama atölyeleri kurduk, kadın ve çocuk akademilerini hizmete sunduk. Kadın ve çocuk akademilerinde öğrenciler için matematik, fen bilgisi, Türkçe, sosyal bilgiler, İngilizce kursları açıyoruz, el becerisi atölyeleri düzenliyoruz.
İlçemizdeki okulların yöneticileriyle işbirliği yapıyoruz. Boya, badana, bahçe düzenlemesi gibi işlerde okullara destek oluyoruz. Çocukların yazarlarla, şairlerle buluşmasını, atölyelere, sosyal ve kültürel etkinliklere katılmasını sağlıyoruz. Her yıl, Boyun Kadar Kitap Oku Yarışması düzenliyoruz, binlerce öğrencinin kitapla buluşmasına aracılık ediyoruz. Liselerarası Kitap Kapağı Tasarım Yarışması’na katılan öğrencilerin yeteneklerini sergilemesine olanak tanıyoruz. Atık yağ ve pil toplama gibi yarışmalarla öğrencilerin çevre bilincini geliştiriyoruz.
Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 32 farklı sanat dalında atölyeler (piyano, keman, gitar, bağlama, dans, bale, ebru vb.) düzenliyor. Öğrenciler için yaz okulları açıyoruz. Her mahalleye bir kreş açmak, çalışan annelerin yükünü hafifletmek ve çocuklara nitelikli eğitim vermek istiyoruz. Bu amaçla Nilüfer Belediyesi Burak Berk Kreşi’yle Çamlıca Kreşi’ni hizmete sunduk.
Önümüzdeki dönemde daha fazla sayıda çocuğa ve gence ulaşmayı, onların eğitim hayatına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Çocukların ve gençlerin eğitimde, kültür-sanat ve spor alanında kendilerini geliştirmesi için çalışmalar yapacağız.