Fethiye’de atık su arıtma tesisi hizmete sunuldu

• 1 Mayıs 2023
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye’de atık su arıtma tesisini hizmete sundu.

Fethiye’de 147 milyon 323 bin TL yatırımla kapasitesi 25.000 m3/günden 50.000 m3/güne yükseltilen atık su arıtma tesisi hizmete sunuldu. 2019 yılında hizmete açılan tesisin arıtma kapasitesi yaklaşık 280.000 kişiye hizmet verecek şekilde yükseltildi. Tesisin açılış törenine, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla milletvekili adayları Gizem Sayar Özcan, Mehmet Demir, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Millet İttifakı ortağı ilçe başkanları ve yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Başkan Osman Gürün, yaptıkları yatırımlarla Fethiye’nin 2050 yılına kadar kanalizasyon ve arıtma sorunu yaşamayacağını vurguladı, Fethiye Körfezi’nin temizliği için teknik altyapının hazırlandığını belirterek, Körfez’i temizleyeceklerinin müjdesini verdi.