"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Genç: “Okullara teknik ekip ve malzeme desteği verdik”

  • 1 Mayıs 2023
Başkan Turgay Genç, Döşemealtı Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Okul öncesi eğitim alan çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak, çocukların erken yaşlarda ağız ve diş sağlığının önemini anlamasını sağlamak amacıyla eğitim verdik, diş macunu ve diş fırçası hediye ettik. 18-24 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere düzenli beslenmenin faydalarını, ağız ve diş sağlığının önemini anlattık, diş fırçalamanın önemine ilişkin kısa film izlettik.

Döşemealtı Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, “Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi” kapsamında sekiz ilkokulda 800 öğrenciye eğitim verdi. Belediyemizde görev yapan diş hekimleri Şenel Günal İltaş ve Nursel Ayhan Kadam, Kömürcüler, Ekşili ve Dağ İlkokulları’nda öğrencilere doğru diş fırçalama teknikleri, ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi verdi. Eğitime katılan öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıttık, çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı hedefledik. Öğrencilere sıfır atık eğitimi verdik. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği işbirliğiyle pil kampanyası düzenledik, en fazla pil toplayan okula ödüller verdik. Sıfır atık kampanyası ve projesi dahilinde ilçemizdeki okulları bilgilendirdik ve yönlendirdik.

Belediyemizin Kreş Müdürlüğü’nde gerçekleştirdiğimiz 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü etkinliği kapsamında çocuklarla birlikte sokak hayvanları için mama paketleri hazırladık. 2019-2022 yılları arasında belediyemizin iş güvenliği uzmanları tarafında belediyemizde staj yapan öğrencilere temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Belediyemizin ziraat ve peyzaj mühendisleri tarafından 3-5 yaş arasındaki çocuklara 5 Aralık Dünya Toprak Günü’nde “Toprak Çeşitleri ve Zehirli Bitkiler Nelerdir?” konulu eğitim verildi, çocuklara bitki örnekleri gösterildi. 4 Nisan Dünya Çiçek Günü kapsamında Saime-Salih Konca Anaokulu ve Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş öğrencilerine çiçek dikimini öğrettik.

Öğrencilerin teneffüslerde ve beden eğitimi dersinde kaliteli zaman geçirmesi için okul bahçelerinin zeminini düzenledik, okul bahçeleri için bank ve masa temin ettik, belediyemizin serasında ürettiğimiz bitkileri okul bahçelerine diktik. Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş’e bitki malzemeleri ve sebze fidanı desteğinde bulunduk. İlçemizdeki okulların tamamında bahçe düzenlemesi yaptık, okullara teknik ekip ve malzeme desteği verdik. 90 öğrenciye tablet, internet ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. Talep eden öğrencilere sınav dönemlerinde su, kalem, silgi desteği sağladık. Millî bayramlarda öğrenciler için etkinlikler düzenledik. Okulların mesire alanını kullanmasını sağladık, ihtiyaçlarını karşıladık.


Önerilen Haberler