"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gümüş: “İhtiyaç sahibi öğrencileri yalnız bırakmadık”

  • 1 Mayıs 2023
Başkan Bahattin Gümüş, Menteşe Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Yeni nesil belediyecilik, farklı bir yerel yönetim politikası geliştirmemize ve insana dokunan sosyal projeler üretmemize vesile oluyor. Geleceği inşa edemeyiz, ama aydın, bilimle ilgilenen, merak eden, soran, sorgulayan nesillerin yetişmesine katkıda bulunabiliriz. Bu anlayışla yola çıktık, her projemizi çocukları ve gençleri düşünerek hayata geçiriyoruz. Çocukların ve gençlerin eğitimine, yeteneklerini keşfetmesine destek oluyoruz. İlköğretime başlayan çocuklara her yıl ücretsiz okul çantası ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyoruz. Defter, silgi, kalem, pastel ve kuru boyadan oluşan dayanışma çantasını 66 mahallede çocuklara ulaştırdık. Her eğitim-öğretim döneminde öğrencilere burs desteği sağlıyoruz.

“Neşeli Makas” projesi kapsamında eğitim-öğretim dönemi öncesinde kırsal mahallelerdeki çocuklara ücretsiz saç kesimi hizmeti sunduk. İhtiyaç sahibi çocukların okul kıyafeti ihtiyacını da karşılıyoruz. Pandemi döneminde çocuklara tablet ve dizüstü bilgisayar desteğinde bulunduk. Kötekli, Düğerek ve Emirbeyazıt Mahalleleri’ndeki sosyal tesisleri 60 öğrencinin barınabileceği şekilde hizmete sunduk. Barınma sıkıntısı yaşayan 223 üniversite öğrencisini belediyemizin sosyal tesislerinde ağırladık. İlçemizdeki okullara bakım ve onarım işlerinde yardımcı oluyoruz, okul bahçelerine bank temin ediyoruz. Okulların basketbol ve voleybol sahalarının zeminini iyileştiriyoruz, okullara pota ve file desteği sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız Ali Fuat Özge Spor Kompleksi’yle çocuklara ve gençlere sportif faaliyetlerden yararlanma imkânı sunuyoruz. Farklı branşlarda ücretsiz kurslar düzenliyoruz, yeteneklerine göre çocukları yönlendiriyoruz.

Özel eğitim öğrencilerine (engelli bireyler) ve dezavantajlı öğrencilere hafta içi her gün ücretsiz üç çeşit yemek ikram ediyoruz. Sekibaşı Çocuk Kütüphanesi’nden çocuklar ve anneleri ücretsiz yararlanıyor. Kötekli Gençlik Merkezi’ni bu yıl hizmete sunduk. Merkezde, misafir odaları, çamaşırhane, duş kabini, spor salonu yer alıyor, ücretsiz WiFi hizmeti sunuluyor, üniversite öğrencilerine barınma ve eğitim konusunda destek veriliyor. Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkı’ndaki deney setleri aracılığıyla çocukların bilimsel deneyleri yakından gözlemlemesini sağlıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında hizmete açtığımız Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi’nde, çocukların ve gençlerin projeler üretmesini sağlıyoruz. Merkezde eğitim alan çocuklar, dört eksenli hareket mekaniğine sahip olan, bluetooth üzerinden cep telefonuyla kontrol edilebilen robotlar ve arabalar üretiyor. Yakın zamanda Menteşe Belediyesi Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi tarafından geliştirilen “Menteşeli Efe” adlı mobil oyunun ve “Menteşe Dynamics” kodlama takımının marka hakkı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi. Türkiye’de bir belediye çatısı altında geliştirilen ilk oyun olma özelliğini taşıyan, okul öncesi seviye için tasarlanan “Menteşeli Efe” adlı mobil oyun, android telefonlara ücretsiz indirilebiliyor. Oyun sayesinde çocuklar sayıları, harfleri, renkleri öğreniyor, görsel ve duyusal becerilerini geliştiriyor.

Eğitim, hayatın her alanını kapsıyor. Önümüzdeki dönemde de çocuklar ve gençler için projeler üretmeye devam edeceğiz, projelerimizin sayısını artıracağız. Eğitimli bireylerin yetişmesine, ilçemizin geleceğine katkıda bulunmak için çalışacağız.


Önerilen Haberler