"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gürbüz: “Gençleri geliştirecek eğitimler planladık”

  • 1 Mayıs 2023
Başkan Fatih Gürbüz, Foça Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Her yaşa hitap eden kültür-sanat, spor, dans ve kişisel gelişim kursları açtık, dört yılda toplam 3.000’e yakın kişiye ulaştık. Foça ve Yenifoça’da devam eden İngilizce (8-10 yaş), İngilizce ve Almanca konuşma, piyano, gitar, bağlama, yan flüt, resim (güzel sanatlar liseleri ve fakülteleri hazırlık), oyuncak atölyesi, halk oyunları, flamenko, zumba, pilates, çocuk dansları, halk müziği, sanat müziği, tiyatro, taekwondo, basketbol, boccia (engelli vatandaşlar için) kurslarından 700’e yakın vatandaş faydalanıyor. 2022 yılında hizmet vermeye başlayan Atatürk Sosyal Yaşam Merkezi’yle birlikte kursları artırdık. Foça ve Yenifoça’nın yanı sıra Bağarası, Ilıpınar, Gerenköy Mahalleleri’nde de yeni kurslar açmaya devam edeceğiz. Foça Belediyesi Engelsiz Kafe’de düzenlenen el işi kursuna katılan vatandaşlar, ürettikleri ürünlerle aile bütçelerine katkıda bulunuyor. 2022 yılında Atatürk Sosyal Yaşam Merkezi’nin eğitim ve etkinlik merkezi olarak faaliyete başlamasının ardından belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, istihdam odaklı mesleki eğitimler vermeye, müfredat dışı eğitimlerle örgün eğitime destek verecek alternatif eğitim modeli üzerinde çalışmaya başladı.

Belediyemizin beş yıllık eğitim planı ve stratejisi hazırlıkları kapsamında Foça Kaymakamlığı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçemizdeki okulların müdürleriyle toplantılar yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmir Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu” toplantılarına katılıyoruz. Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesine topraksız tarım serası kurulması için proje hazırladık ve Japonya Büyükelçiliği’ne hibe başvurusunda bulunduk. Mesleki eğitimler için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’yla protokol imzalama aşamasındayız. Yaşar Üniversitesi, Gastronomi Bölümü’yle görüştük, diğer birkaç üniversiteyle de işbirliği yapmayı planlıyoruz. Yurtdışı bağlantıları ve değişim programları için Pi Gençlik Derneği’yle işbirliği protokolü imzaladık, gençlere yönelik yaz kampı projesi için hazırlıklara başladık. İstihdam odaklı çalışmalar doğrultusunda Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası’yla, otel ve işletmelerle görüşmeler yaptık, civar ilçelerin meslek odalarıyla da görüşmeyi planlıyoruz. 1992 yıllından bu yana faaliyet gösteren Foça Belediyesi Çocuk Evi’nde, 4-6 yaş arasındaki çocuklara okul öncesi eğitim veriyoruz. Okullara eğitim kitleri dağıtıyoruz.

Önümüzdeki dönemde istihdama yönelik mesleki eğitimler vermeyi hedefliyoruz. Bu eğitimler arasında Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Otelcilik ve Turizm) işbirliğiyle yiyecek-içecek hizmetleri servis personeli, kat hizmetleri, mutfak sanatları, aşçılık, pastacılık, barista; Cemil Midilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle yenilenebilir enerji; Su Ürünleri Kooperatifi işbirliğiyle ağ donanımı ve onarımı; Topraksız Tarım Serası Projesi’nin hayata geçmesiyle topraksız tarım, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, peyzaj; bilgisayar sınıfı kurulduğunda web tasarımı ve uygulamaları geliştirme, kodlama, yazılım eğitimleri yer alıyor.

Gençlerin yeteneklerini geliştirecek atölyeler (makerlab/makerspace, girişimcilik, finansal okuryazarlık, medya okuryazarlığı vb.) açacağız. Foça’da yaşayan emeklilerle yeni nesli bir araya getirecek, bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlayacak ortamların yaratılması için “hikâye anlatıcılığı” etkinlikleri planlıyoruz.


Önerilen Haberler