"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gürün: “Üniversite öğrencilerine barınma hizmeti sunduk”

  • 1 Mayıs 2023
Başkan Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitim, toplumun gelişmesi ve refahı için temel unsurdur. Tüm çocukların eğitim hakkından eşit yararlanması gerekiyor. Çocukların ve gençlerin geleceğe umutla, güvenle bakması için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamalıyız. Biz de bu anlayışla eğitime yönelik birçok çalışmayı ve projeyi hayata geçirdik.

Çocukların zihinsel, duygusal ve fiziksel gelişimine katkıda bulunmak için iki ilçede 188 öğrenci kapasiteli kreşlerle hizmet veriyoruz. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde açtığımız atölyeler, kütüphaneler, derslikler aracılığıyla çocukların ve gençlerin eğitimine destek oluyoruz. Sosyal hizmet atölyelerinde, dezavantajlı gruptaki 7-12 yaş arasındaki çocuklar için çeşitli atölyeler ve kurslar (resim, kostüm, mimarlık, heykel vb.) düzenliyoruz.

Üniversite öğrencilerine geçici barınma hizmeti sunuyoruz, her sabah kampüs önünde çorba ikram ediyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilere eğitim ve kırtasiye malzemesi desteği veriyoruz, öğrencilerin sınavlara giriş ücretini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının beslenme sorunu yaşamaması için “Belediyem Yanımda Beslenmem Sıramda” projesini hayata geçirdik, çocuklara her ay 550 TL beslenme desteğinde bulunuyoruz. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından deprem bölgesinden kentimize gelen öğrencilere ücretsiz ulaşım, soru bankası, etüt imkânı sağlıyoruz. Öğrencilerin sosyalleşmesi ve güçlenmesi, katılımcı ve üretken bireyler olması, sorun çözme kapasitelerinin gelişmesi amacıyla psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kurduğumuz konservatuvarla sanata ve sanatçılara destek olmaya devam ediyoruz, yüzlerce öğrenciyi sanatla buluşturuyoruz. Gönüllülük esasıyla Sosyal Gençlik Masası (SOGEM) kurduk. Bu sayede üniversite öğrencilerine sosyal ve kültürel etkinlikler, spor etkinlikleri için ortam sağlıyoruz.

Eğitim alanında kamu kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmaya özen gösteriyoruz. Okullardan gelen talepler doğrultusunda kütüphanelere kitap gönderiyoruz, okullara spor malzemesi desteği veriyoruz, diğer eksikliklerin giderilmesi konusunda yardımcı oluyoruz. Kırsal mahallelerdeki okullara Atatürk büstü ulaştırıyoruz, anı köşesi oluşturuyoruz.

Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi, her fırsattan eşit yararlanması bizim için çok önemli. Bu kapsamda paydaşlarımızla birlikte elimizden gelen ne varsa yapmalıyız, çocuklara ve gençlere destek olmalıyız. Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, düşünen, üreten, sorgulayan bireyler yetiştirmek hepimizin ortak görevi ve hedefi olmalı.


Önerilen Haberler