“Hatay ve Deprem” konulu toplantı düzenlendi

• 1 Mayıs 2023
Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Deprem Konseyi işbirliğiyle “Hatay ve Deprem” konulu toplantı düzenlendi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Deprem Konseyi işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, Hatay’ın geçmiş yıllarda yaşadığı depremler, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin ardından Hatay’ın yeniden inşasında dikkat edilmesi gereken detaylar konuşuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Nesrin Öztürk Erçelen, “Hatay’a bu zor zamanlarında destek veren herkese çok teşekkür ederiz. Afet yönetiminde önemli rol oynayacak, meslek odalarının ve gönüllülerin yer aldığı bir konsey oluşturduk. Afete yönelik çalışmalar bilimsel yöntemlerle olur. Bilimsel yöntemlerle afetten iyileşerek çıkacağız,” dedi.