İzmir Büyükşehir’den “Kitap Kart” desteği

• 1 Mayıs 2023
İzmir Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla gençlere “Kitap Kart” desteğinde bulunacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir esnafının da faydalanacağı “Kitap Kart” uygulamasıyla 17-20 yaş arasındaki gençlere destek olacak. “Kitap Kart” desteği almak isteyen gençler, gencizmir.com üzerinden başvuru yapabilecek. Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı’nın İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası’yla imzaladığı sözleşme kapsamında gençlerin sınavlara hazırlık kitapları alması için kartlara 250 TL yüklenecek. “Kitap Kart” desteği almaya hak kazananlar kısa mesajla bilgilendirilecek. Kartlar, İzmir Tarihî Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi ve Örnekköy Gençlik Merkezi’nden, merkeze uzak ilçelerde oturan gençler için İzmir Büyükşehir Belediyesi yerel hizmetler noktalarından teslim edilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ekonomik kriz nedeniyle temel haklara erişimi kısıtlanan gençlere destek olmak amacıyla “Kitap Kart” uygulamasını başlattıklarını belirtti.