"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kılıç: “Çocuklar ve gençler için projeler ürettik”

  • 1 Mayıs 2023
Başkan Ali Kılıç, Maltepe Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitim, Türkiye için hayati önem taşıyor. Eğitimi önemsiyoruz. Eğitim alanında önemli çalışmalara imza atıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana binlerce gencin hayatına dokunmayı, onların yanında olmayı hedefledik. Cumhuriyet Eğitim Merkezi’nde kurslar açıyoruz, alanında uzman eğitimcilerle birlikte gençleri sınavlara hazırlıyoruz. Bugüne kadar 4.500’den fazla öğrenci YKS, 2.000 fazla öğrenci de LGS kurslarına katıldı. 600’den fazla öğrenci yabancı dil kurslarından ve 400’den fazla öğrencimiz de bilim atölyelerinden yararlandı. Cumhuriyet Eğitim Merkezi’nde sınavlara hazırlanan öğrencilerin üniversiteye yerleşme oranı %90’a yakın. Bu başarı bizi çok mutlu ediyor. Amacımıza ulaştığımızı görüyoruz ve daha büyük bir motivasyonla çalışmaya devam ediyoruz. Belediyemizin eğitim merkezlerine gelen gençlerle aile, arkadaş gibi iletişim kuruyoruz. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimizle hâlâ görüşüyoruz. Öğrencilerimiz bizi ziyaret ediyor. Bu da çok kıymetli.

Maltepe Gençlik Merkezi’ni kurduk. İstiyoruz ki, gençler yönetimde söz sahibi olsun, üretsin, bize yol göstersin, hep birlikte çalışalım. Maltepe Gençlik Merkezi’ni bu amaçla hayata geçirdik. Gençlerin ilgisi bizi memnun ediyor. Eğitimden kültür-sanata, bilim atölyelerine kadar farklı alanlarda gençlerle birlikte çalışmalar yapıyoruz. İstanbul Gençlik Platformu’yla protokol imzaladık. Protokol kapsamında “Küçük Eller Büyük Hayaller” projesini hayata geçirdik. Projeyle, çocukların üreten, sorgulayan bireyler olmasını, özbenlik kazanmasını, arkadaşlık ilişkileri kurmasını, dayanışmayı ve yardımlaşmayı öğrenmesini, bilinçlenmesini amaçladık. Protokol dahilinde yeni projeler de hazırlayacağız.

İlçemizdeki kütüphanelerde 145.000 genci ağırladık. Gençler, kütüphanelere ilgi gösteriyor. Gençlerin ders çalıştığı, vakit geçirdiği bu tür alanları da yaygınlaştıracağız. Dezavantajlı ailelerin çocuklarına ulaşmayı önemsiyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz kurslar veriyoruz. Geleceklerini şekillendirirken onların yanında oluyoruz, onlara rehberlik ediyoruz. İlçemizdeki 12 mahalleye kreş açtık. Eğitime erişim çok önemli. Anneler ve babalar yüksek tutarlar ödeyip çocuklarını özel kreşlere götürmesin, kreşi onların mahallesine, sokağına ulaştıralım istedik. Eğitim konusunda hassasiyetle çalışıyoruz, bu konuda önümüzdeki dönemde de önemli adımlar atacağız.


Önerilen Haberler