"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kurt: “Engelli öğrenciler için atölyeler düzenledik”

  • 1 Mayıs 2023
Başkan Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Nüfusu bir milyona yaklaşan Eskişehir’de yaklaşık 60.000 çocuğun okul öncesi eğitime ve kreş hizmetine ihtiyacı var. Ne yazık ki, birçok çocuk okul öncesi eğitime ulaşamıyor. Bu nedenle kreş ihtiyacına yönelik çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çocuklar, ilçemize kazandırdığımız kreşlerde kaliteli okul öncesi eğitim alıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini savunuyoruz, çalışmalarımızı da bu doğrultuda yürütüyoruz. Yakın zamanda özel bir kreş açacağız. “Ahmet Ara Engelsiz Kreş”, engelli çocuklara yönelik kreş olma özelliğiyle ülkemizdeki sayılı kreşlerden biri olacak.

İlçemize 13 kreş, 26 kütüphane, 17 halk merkezi ve iki gençlik merkezi kazandırdık. Halk merkezleriyle gençlik merkezlerinde, çocukların ve gençlerin eğitimine, kişisel gelişimine katkıda bulunmak için kurslar ve atölyeler açıyoruz. Çocukların ve gençlerin hayatı sınavlara sığdırılmaya çalışılıyor. Okullarda verilen eğitim sınavlar için yeterli olmuyor. Bu nedenle Emek Mahallesi’ndeki gençlik merkezinde ve Odunpazarı’nın farklı mahallelerindeki halk merkezlerinde çocuklar için matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve fen bilgisi branşlarında ücretsiz kurslar açtık. LGS sınavına hazırlanan öğrencilere sunduğumuz eğitim hizmeti yoğun ilgi görüyor. Çocukların dersleri kadar ruh ve beden sağlığını da düşünüyoruz, belediyemizin psikologlarıyla çocuklara danışmanlık hizmeti veriyoruz. Ücretsiz halı saha, spor parkı ve kampüsleri, yaz okulları ve kurslar aracılığıyla çocukların beden sağlığına da katkıda bulunuyoruz.

Eskişehir’de üç devlet üniversitesi var. Dolayısıyla kentimizdeki öğrenci sayısı oldukça yüksek. Barınma sorunu, Eskişehir’de de üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunların başında geliyor. Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm bulmak amacıyla Büyükdere Mahallesi’nde Dilek Mercan Kız Öğrenci Misafirhanesi’ni hizmete sunduk.

Engelli çocukların ve gençlerin eğitimden mahrum kalmaması için Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’ni açtık. Merkezde, engelli bireylerin sosyalleşmesi, becerilerini geliştirmesi, iletişim kurması, topluma uyum sağlaması amacıyla atölyeler (spor, müzik, dans vb.) düzenliyoruz.

Ekonomik kriz ortamında eğitim ve öğretim masrafı aileleri zorluyor. Ailelere destek olmak için çocuklara kahvaltı paketleri ulaştırdık. Halk Market aracılığıyla ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye malzemesi ve okul çantası desteğinde bulunuyoruz.

Katılımcı bir belediyeyiz, eğitim sendikalarıyla, demokratik kitle örgütleriyle işbirliği yapıyoruz. Bölgemizdeki okulları çocuklar için daha kullanışlı hâle getirmek, temizlemek, okulların bahçelerini düzenlemek istiyoruz. Ancak İl Millî Eğitim Müdürlüğü, okullara girmemizi engelliyor. Belediyemiz tarafından hazırlanan resimli çocuk hakları kitabını öğrencilerine dağıtan öğretmen arkadaşımıza soruşturma açıldı. Okulların bahçelerine koyduğumuz banklarda ve çöp kutularında belediyemizin logosu sansürlendi. Hâl böyle olunca çok istememize rağmen okullara giremiyoruz. Bu engeller, çalışmalarımızı durduramaz. Önümüzdeki dönemde de çocukların ve gençlerin yanında olacağız, eğitime yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.


Önerilen Haberler