Muratpaşa Belediyesi afetler için kendini hazırlıyor

• 1 Mayıs 2023
Muratpaşa Belediyesi, “Protection Civile” ile “Muratpaşa Mahalle Afet Gönüllüsü” programını değerlendirdi.

Muratpaşa Belediyesi, 32.000 gönüllüsüyle insani yardım konusunda uzmanlaşmış 65 yıllık Fransız sivil toplum kuruluşu “Protection Civile” ile “Muratpaşa Mahalle Afet Gönüllüsü” programını değerlendirdi. Kuruluş, yaklaşık 40.000 avro tutarındaki insani yardım malzemesini Muratpaşa Belediyesi’yle deprem bölgesine ulaştırdı. Fransız kuruluşun yöneticileri Alain Lascombes, François-Xavier, Zelie Peaumier ve gönüllü tercüman Safiye Şimşek, hafta başında deprem bölgesine gitti, Muratpaşa Belediyesi’nin devam eden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ekip, bölgedeki temaslarının ardından Antalya’ya geçerek Muratpaşa Belediyesi yetkilileriyle işbirliği olanaklarını değerlendirdi. Toplantıda, deneyim paylaşımı, eğitici eğitimi, malzeme desteği gibi konular ele alındı.