"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tarhan: “İlçemize kütüphaneler kazandırdık”

  • 1 Mayıs 2023
Başkan Neşet Tarhan, Mezitli Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

21. yüzyılda eğitim, işbirliği, iletişim, eleştirel düşünme ve yaratıcılık becerilerinin geliştirilmesine dayalı olarak sürdürülmektedir. Eğitime ve öğrenmeye yöneldikçe gelişebilir, ilçemizi daha ileri taşıyabiliriz. Geleceğe umutla bakabilmek için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geleceğin güvencesi, sağlam temellere dayalı bir eğitime bağlıdır,” sözünden yola çıkarak eğitimin temellerini sağlam atmamız gerekiyor. Mezitli’de yaşayan her vatandaşın kişisel gelişimin önemini anlamasını sağlayacak, onları geliştirecek çalışmalar yapıyoruz.

Eğitimin mümkün olduğunca erken yaşlarda başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Merak eden, gözlemleyen, sorgulayan ve toplumsal yaşamın her alanına dahil olan nesiller yaratmak için çalışıyoruz. Bu nedenle okul öncesi eğitime ve aktif yaş almaya ağırlık veriyoruz. 3-6 yaş grubuna hizmet veren gündüz bakımevlerini hizmete sunduk (Bircan Tüfekçioğlu, Enis-Necip Tüyeni ve Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevi). Belediyemizin Kreş Müdürlüğü’ne bağlı olan çocuk gündüz bakımevleri 370 öğrenci kapasiteli, 35’i uzman eğitmen olmak üzere toplam 66 personelle hizmet veriyor. Çocuk bakımevlerinde, çocuk merkezli, aile katılımına dayalı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda çağdaş, yaratıcılığı destekleyen, özgüveni ve çevre bilincini artıran programlar uygulanıyor. Veli eğitimlerine de önem veriyoruz. Bu kapsamda AÇEV’le işbirliği yaptık, velilere anne-baba eğitimleri veriyoruz. Öğretmenler ve veliler için uzman psikolog ve eğitimciler eşliğinde hizmet içi eğitim programları düzenliyoruz, daha mutlu çocuklar, aileler ve çalışanlar için kreşleri eğitim yuvalarına dönüştürüyoruz. Eğitim kalitesini yükselttiğimiz için en fazla tercih edilen okul öncesi eğitim kurumları arasında ilk sıraya yerleştik.

Kütüphanelere önem veriyoruz. Gerek ilçemizin merkezinde gerek kırsal mahallelerde kütüphane ve okuma evi hizmeti sunuyoruz. “Kitap Okuyan Çocuk Oyun Kitaplığı” (interaktif çocuk kütüphanesi), 0-9 yaş arasındaki çocukların oyun oynadığı, aileleriyle keyifli vakit geçirdiği, özel günlerde ve haftalarda etkinlikler düzenlendiği, geri dönüşümden oyuncak yaptığı, doğa keşif eğitimleri aldığı ve masal söyleşileriyle eğlenerek öğrendikleri bir kütüphane. Mezitli Belediyesi Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphane, evinde ders çalışma imkânı bulamayan öğrenciler için hazırlanan özel bir mekân. Kütüphane, hayırsever vatandaşların öğrencilere sağladığı öğle yemeği ve ikram desteğiyle önemli bir sosyal dayanışma örneğine de ev sahipliği yapıyor. Şehit pilotlar Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay’ın adını verdiğimiz “Kır Kütüphanesi”, Mihrican Yaylası’ndaki vatandaşların zaman geçirdiği ve kitap okuduğu bir mekân. 2023 yılının Ocak ayında Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde Mehmet Faruk Gürtunca Kütüphanesi’ni açtık. Yazar Ülkü Ongun, şair ve yazar babası Mehmet Faruk Gürtunca adına bu kütüphanenin hizmet sunulmasına katkıda bulundu. Mezitli Belediyesi Okuma Evi, yeni kuşak köy enstitüleri anlayışıyla atıl durumdaki harabe bir yapının yeniden ekonomiye kazandırılması için hayata geçirilen bir proje ve bölgenin en kapsamlı kütüphanelerinden biri.

Önümüzdeki dönemde de Z kuşağı (1997-2012 yılları arasında doğanlar) ve Alfa kuşağı (2013 yılı ve sonrası doğanlar) gençlerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda onları destekleyecek, tarım, teknoloji, girişimcilik, müzik ve sanat alanlarında geliştirecek “Genç Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi” ve “Mutlu Yaşam Merkezi” gibi merkezle açarak eğitime katkıda bulunmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler