• 22 Mayıs 2023
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi işbirliğiyle “Depremden Etkilenen Kız Çocuklarının ve Kadınların Güçlenmesi Projesi” başlatıldı.

BM Nüfus Fonu (UNFPA), Türkiye ve Turkish Philanthropy Funds (TPF) tarafından desteklenen Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) koordinasyonunda, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi işbirliğiyle “Depremden Etkilenen Kız Çocuklarının ve Kadınların Güçlenmesi Projesi” Adana’da başlatıldı. Projeyle, Adana’da yaşayan kadınların ve kız çocuklarının cinsel sağlık ve üreme sağlığı hakkındaki bilgilerinin, hizmetlere erişimin geliştirilmesi, toplumsal cinsiyete dayalı şiddetten korunmaları için destek mekanizmalarına yönlendirmeleri amaçlanmaktadır. Proje için 4 Mayıs 2023’te protokol imzalandı. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi işbirliğiyle toplum temelli model doğrultusunda hane ziyaretleri yapılması ve psikososyal destek faaliyetleriyle 3.000 kadına ve kız çocuğuna ulaşılması planlanıyor.