"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Engin: “Sürdürülebilir ulaşımı ön planda tuttuk”

  • 22 Mayıs 2023
Başkan Ali Engin, Narlıdere Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her ülkesinde ve kentlerinde iklim krizini durdurmak için adımlar atılıyor. Fosil yakıtların çevreye verdiği zarar nedeniyle çevreci ulaşım sistemleri önem taşıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana sürdürülebilir ve doğayla uyumlu ulaşım sistemlerini destekleyen çalışmalar yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Tunç Soyer’in desteğiyle Narlıdere metrosundan bisiklet yollarına kadar birçok projeyi hayata geçiriyoruz, vatandaşlara kaliteli ulaşım hizmetleri sunuyoruz.

İzmir’de çevreci ulaşım açısından en önemli çalışma Narlıdere metrosu olacak. Cumhuriyetin 100. yılında, 29 Ekim’de hizmete sunmayı planladığımız metroyla Narlıdere, hızlı, modern ve çevreci bir ulaşım ağına sahip olacak. Proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesiyle hayata geçirilecek. Metronun devreye girmesiyle birlikte ilçemizdeki araç trafiği azalacak. Bu sayede sera gazı emisyonu da önemli ölçüde azalacak.  

Bisiklet kullanımını teşvik edici çalışmalar gerçekleştirdik, dört kilometrelik bisiklet ve yaya yolu yaptık. Bisiklet yolu, sahil yolundan orman içine kadar uzanıyor. Sahilevleri’ndeki Mandalin Kafe’den Çatalkaya Dağı’nın eteklerindeki Park Orman Tesisleri’ne bisikletle kolaylıkla gidilebiliyor. Modern bitkilendirme ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirdiğimiz bisiklet yolları günün her saatinde güvenle kullanılabiliyor.

En zor günlerinde vatandaşların yanında oluyor, cenaze hizmetleri sunuyoruz. Engelli vatandaşlara ulaşım desteği veriyoruz, engelli şarj istasyonu sayesinde onların rahatça gezebilmesine imkân tanıyoruz. Hasta ve yaşlı vatandaşların hastanelere ulaşımını sağlıyoruz, aracı olmayan vatandaşlar için geziler düzenliyoruz. Etkinlikler ve organizasyonlar için okullara araç desteğinde bulunuyoruz.

Ülkemiz her yıl binlerce yerli ve yabancı tekneye ev sahipliği yapıyor. Bu konuda İzmir’in hak ettiği değeri görmesi ve deniz turizminden gelir elde etmesi için Narlıdere Port Projesi’ni geliştirdik. İlçemizi sosyal ve ekonomik açıdan kalkındıracak projeyi Sahilevleri bölgesinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir liman anlayışı doğrultusunda hayata geçireceğimiz proje 240 motor yat kapasiteli olacak, deniz ulaşımı için önemli bir görev üstlenecek, bölgede yaşayan vatandaşların katılımıyla, ÇED süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte hayata geçirilecek.

Önümüzdeki dönemde bisiklet yollarını yaygınlaştıracağız, vatandaşların sosyal tesislere daha kolay ulaşması için ring seferleri düzenleyeceğiz. Yaya yollarını daha konforlu hâle getireceğiz, araç yollarını düzenlemeye devam edeceğiz.


Önerilen Haberler