Ercengiz: “Ulaşımda planlı çalışma yaklaşımını benimsedik”

• 22 Mayıs 2023
Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2017 yılında Pamukkale Üniversitesi’yle “Burdur Belediyesi Sınırları İçinde Trafik, Toplu Taşıma ve Bisiklet Yolları Düzenleme Ön Projelerinin Hazırlanması” protokolünü imzaladık, bilimsel çalışmalara öncelik verdik. Ortak hizmet projesi kapsamında park yerleri ve otopark alanları belirledik, bisiklet yolları yaptık, yol ve kavşaklarda geometrik düzenlemeler gerçekleştirdik. Çevreci, güvenli, rahat ve konforlu toplu taşıma için iyileştirme çalışmalarına öncelik verdik. Ulaşımda bilimsel ve planlı çalışma yaklaşımını benimsedik, daha etkin hizmetler ürettik.

Önümüzdeki dönemde engelli ulaşımına ilişkin farkındalığı artırmak amacıyla etkinlikler düzenleyeceğiz. Engelli araç şarj istasyonlarının sayısını artıracağız. Toplu ulaşım araçlarında engelli vatandaşları dikkate alacak uygulamalara yer vereceğiz (engelli rampası, buton vb.). Yaya yoğunluğunun olduğu caddelerde yaya geçitlerinde engelli butonunun ve ışıklarının sayısının artırılmasıyla ilgili çalışmalar yapacağız. Trafik eğitim parklarında engelliler için özel çalışma alanları oluşturmayı planlıyoruz. Trafikte yaya farkındalığını artırmak amacıyla etkinlikler düzenleyeceğiz, eğitim seminerleri vereceğiz. Reklam ve afişlerle de farkındalığı artıracağız. Bisiklet yolu ağını genişleteceğiz. Şehiriçi araç yoğunluğunu azaltacak uygulamalara ağırlık vereceğiz. Minibüsle ulaşıma ilişkin çalışmalar yapacağız. Yayalaştırılmış yol ağını genişleteceğiz. Ulaşımla ilgili bilimsel ve fiziki çalışmalara öncelik vereceğiz. Ulaşım sorunlarını çözmek için gerekli çalışmaları yapacağız.