Genç: “Ulaşım altyapısını güçlendirecek çalışmalar yaptık”

• 22 Mayıs 2023
Başkan Turgay Genç, Döşemealtı Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Belediyemiz, sekiz belde belediyesinden oluşmaktadır, Antalya’nın beş merkez ilçesinin en büyüğüdür. 6360 sayılı yasayla kırsal belediyelerin ve bölgelerin hizmet aldığı özel idareler kapatıldıktan sonra tüm yetki ve sorumluluk il/ilçe belediyelerine bırakılmıştır, altyapı yatırımları için genel bütçeden kaynak ve bütçe aktarımı yapılmamıştır. Buna rağmen belediyemizin imkânlarıyla 2015-2022 yılları arasında stabilize, beton parke, sathi kaplama, sıcak asfalt ve bisiklet yolu çalışmaları yaptık. Önümüzdeki dönemde 500 kilometre ham yol açmayı, 100 kilometre sıcak asfalt dökmeyi, mevcut yolları iyileştirmeyi planlıyoruz.