"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Geyikçi: “Ulaşımdaki sorunları çözmeye odaklandık”

  • 22 Mayıs 2023
Başkan Mustafa Geyikçi, Finike Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ekonomik yaşamın canlılığı, ulaşım araçlarının ve yolların durumuyla orantılıdır” sözünü ilke edinmiş bir belediyecilik anlayışıyla ilçemizin yol ve ulaşım sorunlarına çözüm bulmak için çalışmaya devam ediyoruz. Geçmiş dönemdeki yönetimden kalan altyapı ve yol sorunu çözmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle altyapı sorununu çözmeyi ve Finike’yi foseptik kokusundan kurtarmayı hedefledik. Müteahhit firma kaynaklı ve altyapı nedeniyle bozulan yolları onarma çalışmaları kapsamında yaya ve araç güvenliğini sağlamayı, ilçemize kent kimliği kazandırmayı hedefliyoruz.

Kale Mahallesi’nde ve Eski Mahalle’de kilit taşı döşeme ve beton dökme, Yeni Mahalle’de parke yol onarım, Yayla Bulvarı’nda sıcak asfalt, Belediye Caddesi’nde taş döşeme, İskele Mahallesi’nde yol onarım ve yama, Kum Mahallesi’nde imar yolu, bisiklet yolu, sahil yolu ve yürüyüş yolu temizlik, Ernez Mahallesi’nde parke taşı döşeme, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Asarönü, Alacadağ, Gökçeyaka, Yazır, Ördübek, Dağbağ Mahalleleri’nde sathi asfalt, Kum Mahallesi Çarşamba Pazarı’nda parke, Turunçova’da yol onarım ve parke, Yalnız Mahallesi’nde parke, Çamlıbel ve Gökbük Mahalleleri’nde kilit parke, Arif Mahallesi’nde beton dökme, ilçe genelinde kaldırım yapım-onarım çalışmaları gerçekleştirdik. Hazır beton tesisine yatırım yaptık, işletmenin üretim kapasitesini 2.5 kat artırdık. 12 Aralık 2022 tarihinde ilçemizi ve çevre ilçeleri etkileyen sel felaketi sonrasında kriz yönetimini sahada başarıyla uyguladık, afetten etkilenen hemşerilerimizin yanında olduk, sel nedeniyle kullanılamaz hâle gelen yolları onardık.

“Yol Medeniyettir” sloganıyla yaptığımız çalışmalar ve ilçemize sunduğumuz diğer hizmetler neticesinde Cittaslow Birliği tarafından “Sakin Şehir” unvanına layık görüldük, ilçemizin özellikleriyle öne çıktık. Finike’yi hak ettiği yere ulaştırmak için çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.


Önerilen Haberler