"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gürbüz: “Yolları ve kaldırımları güvenli hâle getirdik”

  • 22 Mayıs 2023
Başkan Fatih Gürbüz, Foça Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ekonomik ve konforlu toplu taşıma için çalışmalar yaptık. Bireysel toplu taşımacıları kooperatif çatısı altında birleştiren, ilçelere ekonomik, güvenli ve konforlu toplu taşıma hizmeti sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Yenifoça’dan İzmir, Aliağa ve Foça bağlantılı “İZTAŞIT” seferlerini nisan ayının ortasında başlattık. Foça’daki toplu taşımacı kooperatiflerinin “İZTAŞIT” seferlerine katılma süreci devam ediyor.

Yolları ve kaldırımları güvenli hâle getirdik. Foça genelinde araç ve yaya güvenliğini sağlamak, trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmalar gerçekleştirdik. 2019 yılında 122.000 metrekare parke yol ve 9.300 metre bordür taşı, 2020 yılında 247.000 metrekare parke yol ve 116 kilometre stabilize yol, 115.000 metrekare sathi kaplama, 33 kilometre asfalt, 16 kilometre beton yol, 23 kilometre yol tesviyesi, 2021 yılında 114.000 metrekare parke taş ve 50.000 metrekare sathi kaplama yol çalışmaları yaptık.

Foça’nın üç girişinden biri olan 4.7 kilometrelik eski Phokaia giriş yolunu yeniledik. Değirmenlik Caddesi’ni ve Büyük Deniz Sahil Düzenleme Projesi kapsamında araç, bisiklet ve yaya yollarını düzenledik. İlçe merkezindeki altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra 111.000 metrekare yol yaptık. Yenifoça Gencelli’de 95.000 metrekare beton parke yol ve 13.800 metre beton bordür çalışması gerçekleştirdik. 37 kilometrelik köy ve üretim yolunun sathi kaplamasını yaptık. Bağarası merkezde 3 kilometrelik caddeyi yeniledik. Kazaların önüne geçmek için üzerinde üç okulun bulunduğu yaya yolunu genişlettik. Ilıpınar'da iki kilometrelik yeni bir yaya yolu yaptık. Birçok kazanın meydana geldiği Gerenköy-Foça-İzmir karayolu kavşağını, Mersinaki Caddesi’nin sahilinde kuvvetli rüzgâr ve dalga etkisiyle hasar gören kaldırımı yeniledik. Yeni Bağarası-Bağarası karayolu köprüsü üzerine yaya yolu yaptık. ‘‘Old Town’’ projesi kapsamındaki çarşı içi bölgesinin girişlerindeki bariyerleri elektrikli ve uzaktan kumandalı bariyerlerle değiştirdik, bölgeyi daha güvenli hâle getirdik. Foça genelinde yol üzeri trafik işaretlerinin yeniden çizilmesini sağladık. Yenifoça Alistair Caddesi’ndeki yürüyüş ve bisiklet yolu çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki dönemde Foça genelinde otopark sayısını artırmak için çalışmalar yapacağız.


Önerilen Haberler